vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale SOS International: Campers stranden te vaak met pech

Campers stranden te vaak met pech

Campers stranden te vaak met pech

Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie met een camper. Leuk, maar een campervakantie leidt relatief vaak tot pech onderweg. Het aantal hulpaanvragen bij SOS International, is de afgelopen vijf jaar maar liefst verdrievoudigd. 

Het is periode van de ‘zwarte zaterdagen’: de drukste weekeindes op de snelwegen van en naar de zon. Te midden van de duizenden auto’s met vakantiegangers rijden steeds meer campers. Uit recente cijfers van brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat er op 1 juli van dit jaar in ons land meer dan 115.000 geregistreerde kampeerauto’s rondreden. Een forse toename ten opzichte van vijf jaar geleden, toen dat er nog 77.000 waren.

Een bijkomstigheid daarvan is de stijging van het aantal pechgevallen. Het aantal hulpvragen voor campers bij SOS International is binnen één jaar tijd ruim verdubbeld tot naar verwachting meer dan 3.600 dit jaar. Het gaat hierbij om problemen als schade en diefstal, maar in meer dan tachtig procent draait het om een pechgeval.

Voor het opvallend hoge aantal pechgevallen zijn verschillende verklaringen. Aan oude campers wordt vaak geknutseld. Dat gaat vaak goed, maar kan ook problemen opleveren. Bijvoorbeeld door een te hoge aslast na het inbouwen van een te grote watertank. Maar ook kortsluiting of andere elektrische problemen komen voor omdat accu’s of dynamo’s het begeven door de inbouw van moderne apparatuur.

Een tweede belangrijk aspect is de toename van verhuur van campers. Een nieuwe camper is een forse investering. Daarom kiezen steeds meer campereigenaren ervoor om de camper te verhuren. Dergelijke verhuurcampers worden daardoor ineens veel vaker gebruikt. En een privécamper die dan in feite bedrijfsmatig wordt gebruikt, moet óók bedrijfsmatig onderhouden worden, dat gebeurt in veel gevallen niet. Ook zullen huurders soms net wat minder zuinig met de camper omspringen. Al met al maken campers veel meer kilometers en blijft het onderhoud daarbij achter.

SOS International verzorgt mobiliteitshulp voor kampeerautobezitters in binnen- en buitenland, in samenspraak met onder meer verzekeraars. Daarvoor is er speciale mobiliteitshulp voor campers beschikbaar. Indien nodig kan SOS International vaak binnen 24 uur een vervangende camper aanbieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739