vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz Global Assistance

Er zijn in Nederland veel verzekeraars actief die ook reisverzekeringen aanbieden. Een aantal zul je wellicht kennen en anderen misschien niet. Reisverzekering Blog biedt reisverzekeraars de mogelijkheid om informatie te geven over de producten die ze aanbieden.

Voorheen Elvia

In november 2008 veranderde verzekeringsmaatschappij Elvia van naam in Mondial Assistance en weer later in Allianz Global Assistance. Deze maatschappij is inmiddels al 53 jaar actief. Wereldwijd werken er ruim 10.000 mensen voor Allianz Global Assistance. In Nederland zijn dat er ongeveer 290.

Reisproducten van Allianz Global Assistance

De volgende reisverzekeringen zijn bij Allianz Global Assistance online af te sluiten:

 • Doorlopende reis- en annuleringsverzekering
 • Kortlopende reisverzekering
 • Kortlopende annuleringsverzekering
 • Globetrotter reisverzekering
 • Adventure & survival verzekering
 • Au Pair Insurance
 • Doorlopende zakenreisverzekering
 • Ticket Annuleringsverzekering
 • Allianz Global Assistance Pechhulp

Daarnaast biedt Allianz Global Assistance enkele producten aan die niet online beschikbaar zijn:

 • Groepsreisverzekering
 • Incoming student insurance
 • Travel risk insurance

Kwaliteitsbeoordeling van medische zorg

Allianz Global Assistance heeft 37 eigen alarmcentrales verspreid over de hele wereld. Zij werken met wereldwijde kwaliteitsbeoordelingen en een selectie van ziekenhuizen, klinieken en vliegvelden. Elk jaar wordt de kwaliteit van medische zorg en voorzieningen wereldwijd beoordeeld. Op deze manier hebben de alarmcentrales altijd toegang tot deze belangrijke informatie. Er is een database beschikbaar met kwaliteitrapportages van gegevens van medische hulpverlening in meer dan 122 landen, 458 steden, 1287 ziekenhuizen en klinieken en van meer dan 190 carecenters op vliegvelden.

Assistant Services

Allianz Global Assistance biedt tevens vier unieke services aan die de reiziger ondersteunen tijdens vakanties. De Assistant Services zijn:

 1. SMS Assistant: per sms ontvangt de reiziger een waarschuwing bij eventuele dreiging.
 2. Luggage Assistant: verloren bagage wordt via een systeem van labels en stickers met unieke ID-codes snel weer terug gevonden. (80% wordt binnen vier uur teruggevonden)
 3. Kid Assistant: een polsbandje voor kinderen, voorzien van een alarmnummer. Verdwaalde kinderen kunnen zo weer snel herenigd worden met hun ouders.
 4. Life Assistant: Hulpverleners kunnen hiermee medische informatie van de drager opvragen.

Allianz Global Assistance online

Op de website van Allianz Global Assistance kun je direct een reisverzekering afsluiten Allianz Global Assistance probeert continu de processen op de website en in het afsluitproces van een verzekering te optimaliseren en te verbeteren. Op de website is verdere een advieswizard te vinden waarmee je kunt bekijken welke reisverzekering het beste bij je past.

Meer informatie vind je op de website van Allianz Global Assistance.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739