vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies

Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies
Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies

Een Allianz reisverzekering met corona dekking voor een oranje reisadvies sluit je hier af. Om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekken de reisverzekeringen van Allianz nu ook de medische kosten vanwege een corona besmetting in oranje gebieden (indien medische kosten zijn meeverzekerd).

De reden van de oranje kleurcode moet dan wel alleen Covid-19 betreft. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

In een land van bestemming met een oranje reisadvies biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een verzekerde recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Wat is de corona dekking op een Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de Allianz reisverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
  • *De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Allianz reisverzekering met corona dekking voor oranje reisadvies afsluiten

Hieronder kan je een kortlopende of doorlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz afsluiten, die ook geldig is bij een oranje reisadvies. Denk er aan dat je wel medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering van Allianz vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Sluit hieronder de Allianz doorlopende reisverzekering met corona dekking af:

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende dekkingen bij de meerdere reisadviezen:

Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies

Veelgestelde vragen en antwoorden Allianz reisverzekeringen met corona dekking (FAQ)

Hieronder lees je veelgestelde vragen over de Allianz reisverzekeringen met dekking voor corona.

Biedt de Allianz reisverzekering ook dekking voor corona bij een oranje reisadvies?

Ja, om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekt de Allianz reisverzekering ook de medische kosten vanwege een corona besmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). De reden van de oranje kleurcode moet dan wel alleen corona betreffen. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Als ik op vakantie ga en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat als ik met corona besmet raak op mijn vakantiebestemming?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt, dan krijg je de kosten van een ziekenhuisopname vergoed. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Ik ben positief getest op corona en kan niet op reis en moet annuleren. Krijg ik dat vergoed?

Ja, Allianz ziet het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. Je moet dan wel de annuleringsdekking bij je Allianz reisverzekering hebben afgesloten.

Wat is de corona dekking op de Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reisverzekering biedt:

– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
– De extra reis- en verblijfskosten krijg je vergoed wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving corona heeft opgelopen. Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
– Je betaalt geen extra premie voor de corona dekking.

Waarvoor ben ik nog meer verzekerd m.b.t. corona, als ik de annuleringsdekking afsluit?

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739