vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ticket Annuleringsverzekering – sluit hier af!


Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


De ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is een voordelig alternatief als je een los ticket hebt geboekt, zoals bijvoorbeeld een vliegticket of een treinticket.

De verzekering dekt de annuleringskosten als je jouw reis noodgedwongen moet annuleren.

Tickets voor vliegtuig, boot, trein verzekerd

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat, met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. Met deze uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.) ben je tot € 2.000,- per persoon verzekerd en € 10.000,- per boeking. De verzekering vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.

Premie Ticket Annuleringsverzekering

De prijs van de Allianz Global Assistance Ticket Annuleringsverzekering is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Dekkingsgebied Ticket Annuleringsverzekering

Staat er Europa op je polis, dan ben je verzekerd in alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Voor werelddekking geldt

Reissom Ticket Annuleringsverzekering

De totale reissom is de totale ticketprijs van alle tickets en voor alle verzekerden samen. Het maximum verzekerd bedrag is € 2.000,- per persoon met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: De dekking van deze verzekering is uitsluitend geldig vóór vertrek en t/m de dag van vertrek.

Boekingsdatum Ticket Annuleringsverzekering

De ticket annuleringsverzekering mag tot 7 dagen na het boeken van de ticket worden afgesloten.

Verzekerde gebeurtenissen

De volgende gebeurtenissen vallen onder de dekking van de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

  • Als verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
  • Als een familielid van verzekerde in de 1e of 2e graad is overleden, naar het oordeel van een arts levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
  • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid van verzekerde in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg van verzekerde behoeft en niemand anders dan verzekerde deze zorg kan verlenen.
  • Als een niet meereizend gezinslid van verzekerde onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Deze gebeurtenis is niet verzekerd indien het betreffende gezinslid voor een operatie op een wachtlijst staat.
  • In geval van operatie van verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
  • Als eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
  • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
  • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden van verzekerde, waardoor het voorgenomen verblijf van verzekerde bij deze personen niet mogelijk is
  • In geval van zwangerschap van verzekerde, mits dit medisch is vastgesteld door de behandelend arts/specialist.
  • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd en verzekerde een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, kan overleggen.
  • Als verzekerde, na werkloosheid waarvoor een uitkering werd genoten en bij schoolverlaters voor zover de vertrekdatum ligt na 31 mei volgend op het jaar van schoolverlating, een dienstbetrekking heeft aanvaard van minimaal 20 uur per week voor de duur van minimaal 6 maanden of voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is dat de datum van indiensttreding valt binnen 90 dagen vóór het einde van de reisperiode.
  • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reisperiode en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
  • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
  • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reisperiode óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reisperiode.
  • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van het ticket, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
  • In geval van het onverwacht niet krijgen van een voor verzekerde noodzakelijk visum, tenzij verzekerde het visum niet krijgt omdat hij of diens vertegenwoordiger het visum te laat heeft aangevraagd.
  • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reisperiode.
  • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Lees hier het complete overzicht met voorwaarden: Dekkingsoverzicht en voorwaarden Ticket Annuleringsverzekering

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

  • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
  • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
  • In 2012 door Reisrevue uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Sluit vandaag nog online de complete reis- en annuleringsverzekeringen af van Allianz Global Assistance en ga met een gerust gevoel op vakantie.

Vragen?

Heb je een vraag over een Ticket annuleringsverzekering  of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739