vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Assistance komt met een Allrisk annuleringsverzekering – vrijwel alle annuleringsredenen zijn gedekt

allrisk annulering
Allrisk annuleringsverzekering Allianz

Wie geen enkel risico wil lopen als het gaat om financiële schade door annuleringen, kan straks bij Allianz een allrisk annuleringsverzekering afsluiten. Deze nieuwe dekking zorgt voor een extra mogelijkheid om je vooraf betaalde vakantie goed te verzekeren, zodat je zo min mogelijk schade oploopt als je een vakantie moet annuleren door een onverwachte gebeurtenis.

Stel je voor, je hebt een dure reis gepland, maar plotseling kun je niet gaan door iets onverwachts. Vaak betekent dit dat je dan je geld niet terugkrijgt of slechts maar een klein deel. Maar met een kortlopende annuleringsverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als je jouw vakantie onverwachts moet annuleren en de reden staat in de polis, krijg je de kosten terug. Zelfs als de reden niet in de voorwaarden staat, kun je met de allrisk dekking alsnog je schade claimen. Dat geeft een gerust gevoel als vroeg je vakantie boekt en er ondertussen nog van alles kan gebeuren.

En ben je al vertrokken, maar moet je onverhoopt je vakantie vroegtijdig beëindigen? Ook dan helpt de annuleringsverzekering je uit de brand. Zo ben je altijd financieel beschermd tegen veel onvoorziene situaties en dat is prettig als je een kostbare reis hebt geboekt.

Een annuleringsverzekering van Allianz als financiële reddingsboei

Een annuleringsverzekering biedt een uitgebreide dekking voor wanneer je geplande reis niet doorgaat of onverwachts moet worden afgebroken. Dit gaat veel verder dan enkel ziekte of ongevallen. Of het nu gaat om emotionele gebeurtenissen zoals echtscheiding of het einde van een langdurige relatie, praktische zaken zoals het onverwacht verkrijgen van een huurwoning, of professionele veranderingen zoals onvrijwillig werkverlies of een nieuwe baan na een periode van werkloosheid; de annuleringsverzekering van Allianz staat aan je zijde.

Ook meer specifieke scenario’s zoals afwijzing van een visum, verlies van belangrijke reisdocumenten, diefstal of uitval van je voertuig voor vertrek, en zelfs ernstige ziekte of verwonding van een huisdier zijn gedekt. Deze verzekering zorgt ervoor dat je financieel beschermd bent tegen een brede reeks van onvoorziene omstandigheden die je reisplannen kunnen dwarsbomen.

OorzaakDekking
GezondheidVergoeding bij niet kunnen reizen vanwege ernstige gezondheidsredenen zoals een ongeval, ernstige ziekte, onverwachte medische behandeling of complicaties bij zwangerschap.
FamilieVerzekerd bij overlijden of ernstige ziekte van een familielid.
WerkKosten worden vergoed bij annulering wegens nieuwe baan na werkloosheid of onverwacht ontslag.
WoningVergoeding van annuleringskosten bij plotseling verkrijgen van een huurwoning, mits de huur start binnen 30 dagen voor of tijdens de reis.
Zelf samengestelde reizenVergoeding van kosten voor zelf geplande reizen (vlucht, hotel, huurauto) bij annulering door een geldige reden.
Ramp in het buitenlandVergoeding van annuleringskosten bij annuleren wegens een terroristische actie dicht bij bestemming, binnen 30 dagen voor de reis.
Werk als eerste hulpverlenerVergoeding van annuleringskosten als jij of je reisgenoot als eerste hulpverlener wordt opgeroepen voor een noodsituatie.
Annulering reisgenootVergoeding van jouw kosten als je reisgenoot om een erkende reden annuleert en jij daardoor ook niet meer wilt reizen.
Keuze: AllriskVergoeding voor onverwachte gebeurtenissen na het boeken die je dwingen de reis te annuleren of af te breken.

Waarom een all risk annuleringsverzekering?

Het kiezen voor een allrisk annuleringsverzekering betekent dat je kiest voor de volledigste bescherming die beschikbaar is. Als je dan je reis moet afzeggen om redenen die niet direct onder de standaard voorwaarden vallen, biedt deze verzekering alsnog financiële dekking. Met deze allrisk verzekering worden de annuleringskosten vergoed, maar het is goed om te weten dat er een eigen bijdrage van 25% geldt voor annuleringen buiten de standaardvoorwaarden. Zo draag je zelf een deel van de kosten, terwijl Allianz Assistance het overige deel dekt. Als je annuleert om een reden die wél onder de voorwaarden valt, wordt het volledige bedrag vergoed.

Allianz Assistance is een betrouwbare partner voor je annuleringsverzekering

Altijd klaar om je te helpen, dag en nacht, elke dag van de week. De eigen alarmcentrales van Allianz zijn verspreid over 36 landen, wat betekent dat ze wereldwijd directe ondersteuning kunnen bieden. Met meer dan zestig jaar ervaring in het bieden van hulp waar ook ter wereld, zorgen ze ervoor dat je altijd professionele hulp krijgt in je eigen taal. Of het nu gaat om het vinden van de beste artsen of ziekenhuizen in de buurt, zij zorgen ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of de nieuwe allrisk dekking? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739