vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer annuleringen, minder vertragingen op Schiphol

vertraging-vlucht

Meer annuleringen, minder vertragingen op Schiphol

Schiphol is dit jaar fors gegroeid en een nieuw record werd neergezet met 52,2 miljoen passagiers. De vraag is, zijn deze passagiers ook op tijd op hun eindbestemming aangekomen? In 2013 waren er 4% minder annuleringen of vertragingen van meer dan 3 uur. Deze verbetering is niet evenredig verdeeld onder de soort vluchten.

Korte afstandsvluchten (< 1500km)

In 2013 waren 67% van de vluchten vanaf Schiphol korte afstandsvluchten. Dit is 2% minder dan in 2012, echter zijn het aantal annuleringen gestegen met 10%. Dit is te verklaren door de vele Air Traffic Controllers stakingen in 2013 in onder meer Frankrijk. Op het gebied van vertragingen hebben de korte afstandsvluchten zich wel verbeterd met 25%.

Middellange afstandsvluchten (1500 km – 3500 km)

Het aantal middellange afstandsvluchten vluchten is met 1,5% gegroeid in 2013, terwijl het aantal annuleringen en vertragingen van meer dan 3 uur met 12% is afgenomen. Deze afname komt voornamelijk door de prestatie verbeteringen van de Nederlandse chartermaatschappijen, zoals bijvoorbeeld Transavia, Arke en Corendon Nederland.

Lange afstandsvluchten (>3500 km)

Ook de lange afstandsvluchten hebben zich met 10% verbeterd ten opzichte van 2012, met 1% groei aan vluchten in 2013.

Niet alleen het aantal passagiers is gegroeid in 2013, maar ook de prestaties van de luchtvaartmaatschappijen zijn verbeterd. Het Europese Hof van Justitie heeft op 23 oktober 2012 de verordening herbevestigd. Hierdoor werd nogmaals duidelijk dat passagiers recht hebben op financiële compensatie bij vertragingen of annuleringen van hun vlucht.

Onze conclusie;  de Verordening werkt en heeft geleid tot betere prestaties van luchtvaartmaatschappijen.

Statistieken

 

 

 

 

 

Bron: EUclaim

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739