vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis

Annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis Mede door het gebruik van internet stellen Nederlanders steeds vaker zelf een reis samen. Dit betekent dat de onderdelen van de reis, zoals een vlucht, hotel en huurauto, los van elkaar worden geboekt. We noemen dit een: samengestelde reis.

Annuleringsverzekering

Uitval van één van deze geboekte reisonderdelen leidt in de praktijk tot extra kosten en veel ongemak voor reizigers. Tot voor kort was het niet mogelijk dit te verzekeren via een annuleringsverzekering. Allianz Global Assistance heeft die mogelijkheid om ook een zelf samengestelde reis volledig te verzekeren tegen annuleringskosten.

Veranderd reisgedrag

Voor reizigers die zelf een vakantie online of bij het reisbureau samenstellen, heeft Allianz Global Assistance de extra dekking ‘Samengestelde reis’ ontwikkeld. Bij het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering kan een reiziger de dekking ‘Samengestelde reis’ meeverzekeren. Hiervoor moet een extra premie van 1% van de reissom worden betaald. Een verzekerde heeft dan recht op een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van de samengestelde reis. Een dekking die past bij het veranderende reisgedrag van de moderne reiziger.

Dekking ‘Samengestelde reis’

De extra dekking voor een samengestelde reis is bedoeld indien een onderdeel van de reis uitvalt. Voorbeelden hiervan zijn een natuurramp (aswolk of overstroming) of terrorisme. In dat geval heeft de verzekerde recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of de resterende onderdelen van de reis te annuleren.

Uniek in Nederland

Bijzonder van deze dekking is de keuzevrijheid voor verzekerden. Zij mogen namelijk zelf kiezen uit twee opties:

  1. Het volledig annuleren van de overige onderdelen van de reis.
  2. De reis in aangepaste vorm voortzetten.

Allianz Global Assistance biedt daarmee als enige reisverzekeraar in Nederland de mogelijkheid aan verzekerden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Hiermee wordt ingespeeld op de wens van veel reizigers om een vakantie niet volledig af te breken wanneer slechts één onderdeel ervan uitvalt. De vergoedingen die Allianz Global Assistance biedt om de reis in aangepaste vorm zijn gemaximeerd en worden genoemd in de voorwaarden.

Annuleringsverzekering afsluiten

Een annuleringsverzekering met een dekking voor ‘samengestelde reizen’ sluit je eenvoudig af bij Reisverzekeringblog.nl. Bereken de premie en sluit nu deze verzekering af:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739