vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Een reis of vakantie boeken doe je soms wel een half jaar van te voren. Dat geldt ook voor het huren van een vakantiehuisje. Maar als het eenmaal zover is, kun je niet weg door een onvoorziene omstandigheid. Je moet de reis of de huur dan annuleren.

De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. We noemen dat annuleringskosten. Die kosten moet je betalen ook al kun je er niets aan doen dat je niet op reis kan.

Annuleringskosten betalen

De uiteindelijke annuleringskosten kunnen flink oplopen. Zeg je op het laatste moment af? Dan betaal je vaak honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan blijft een percentage van het bedrag voor jouw rekening.

Annuleringsverzekering biedt uitkomst

Tegen dit risico kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Wat zijn onvoorziene omstandigheden?

Stel, je vader overlijdt kort voor je vakantie. Je breekt vlak voor een wandelvakantie je been. Of je moet onverwacht een herexamen doen. En wat als jij of je naaste familieleden ernstig ziek worden waardoor je niet weg kunt? Maar ook een echtscheiding kan een reden zijn om de vakantie te annuleren. Zelfs goed nieuws kan een reden zijn om te annuleren. Bijvoorbeeld omdat je een huurhuis toegewezen hebt gekregen.

In dat soort situaties spreken we van een onvoorziene of niet te voorkomen omstandigheid. Dit zijn meestal redenen om een beroep te doen op je annuleringsverzekering. Deze redenen moet wel staan opgesomd in de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Lees de polis en de voorwaarden altijd goed door. Er kunnen behoorlijke verschillen per annuleringsverzekering zijn.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Je vakantie eerder afbreken wordt ook vergoed

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Je hebt namelijk de hele reis- of huursom betaald, maar je kunt geen aanspraak meer maken op het deel van de reissom voor de dagen die je mist. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Ik moet mijn vakantie annuleren. Heb ik recht op een vergoeding?

Dat lees je in de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Daarin staan alle gebeurtenissen opgesomd. Lees de voorwaarden altijd even goed door.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekeringblog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739