vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Een reis of vakantie boeken doe je soms wel een half jaar van te voren. Dat geldt ook voor het huren van een vakantiehuisje. Maar als het eenmaal zover is, kun je niet weg door een onvoorziene omstandigheid. Je moet de reis of de huur dan annuleren.

De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. We noemen dat annuleringskosten. Die kosten moet je betalen ook al kun je er niets aan doen dat je niet op reis kan.

Annuleringskosten betalen

De uiteindelijke annuleringskosten kunnen flink oplopen. Zeg je op het laatste moment af? Dan betaal je vaak honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan blijft een percentage van het bedrag voor jouw rekening.

Annuleringsverzekering biedt uitkomst

Tegen dit risico kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Wat zijn onvoorziene omstandigheden?

Stel, je vader overlijdt kort voor je vakantie. Je breekt vlak voor een wandelvakantie je been. Of je moet onverwacht een herexamen doen. En wat als jij of je naaste familieleden ernstig ziek worden waardoor je niet weg kunt? Maar ook een echtscheiding kan een reden zijn om de vakantie te annuleren. Zelfs goed nieuws kan een reden zijn om te annuleren. Bijvoorbeeld omdat je een huurhuis toegewezen hebt gekregen.

In dat soort situaties spreken we van een onvoorziene of niet te voorkomen omstandigheid. Dit zijn meestal redenen om een beroep te doen op je annuleringsverzekering. Deze redenen moet wel staan opgesomd in de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Lees de polis en de voorwaarden altijd goed door. Er kunnen behoorlijke verschillen per annuleringsverzekering zijn.

Je vakantie eerder afbreken wordt ook vergoed

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Je hebt namelijk de hele reis- of huursom betaald, maar je kunt geen aanspraak meer maken op het deel van de reissom voor de dagen die je mist. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Ik moet mijn vakantie annuleren. Heb ik recht op een vergoeding?

Dat lees je in de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Daarin staan alle gebeurtenissen opgesomd. Lees de voorwaarden altijd even goed door.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekeringblog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

 1. Het komt toch maar zelden voor, dat je je vakantie moet annuleren. Is er wel eens een onderzoek gedaan hoeveel procent van de reizen door vakantiegangers zijn geannuleerd.

  • Ik zit dag en nacht op internet en heb zelf daar nooit een onderzoek over gezien. Ook niet op Reisverzekeringblog.

 2. Ik probeer al een tijdje zwanger te worden, maar ik wil er niet voor thuis blijven en gewoon op vakantie kunnen gaan. Weet iemand een reisverzekeraar, waar ik ook mag annuleren, als ik voor de vakantie toch nog zwanger wordt?

  • Dat kan bij Allianz Global Assistance, als je zwanger wordt kan de reis binnen 3x 24 uur, nadat het is vastgesteld door een medisch specialist, worden geannuleerd. Zelfs je reisgenoten mogen dan annuleren.

   Succes met het zwanger worden.

 3. Hallo,

  Ik heb een bungalow geboekt voor een vakantie het is in Nederland. Ik had me vergist met het boeken en nu wil ik het annuleren. Maar toen ik het had geboekt toen had ik niet de annuleringsverzekering aan gevinkt, kan ik de bungalow nog annuleren? Ik heb het trouwens vandaag geboekt dus dan heb ik toch nog een bedenk tijd van 7 dagen omdat ik geen fysiek contact met hem had? Maar dat niet alleen ik ben 16 jaar dus ik ben nog minderjarig kunnen ze me dan als nog verplichten?

  Met vriendelijke groet,

  Johan Triemstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *