vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering ticket voor € 2.000,- p.p. verzekerd

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Een annuleringsverzekering voor je ticket regel je hier snel en voordelig. Jouw geboekte vliegtuig-, boot-, bus- en treintickets zijn dan goed verzekerd tegen annuleringskosten.

De prijs van de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

De ticket annuleringsverzekering mag tot 7 dagen na het boeken van de ticket worden afgesloten.

Tickets voor vliegtuig, boot, trein verzekerd tegen annulering

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat, met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. Met deze uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.) ben je tot € 2.000,- per persoon verzekerd en € 10.000,- per boeking. De verzekering vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden. Je hebt geen eigen risico.

Ticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een ticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw ticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Dekkingsgebied Ticket Annuleringsverzekering

Staat er Europa op je polis, dan ben je verzekerd in alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Voor werelddekking geldt overal ter wereld.

Reissom Ticket Annuleringsverzekering

De totale reissom is de totale ticketprijs van alle tickets en voor alle verzekerden samen. Het maximum verzekerd bedrag is € 2.000,- per persoon met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: De dekking van deze verzekering is uitsluitend geldig vóór vertrek en t/m de dag van vertrek.

Verzekerde gebeurtenissen

De volgende gebeurtenissen vallen onder de dekking van de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoedt Allianz Global Assistance:

  • de annuleringskosten;
  • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is.

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert in de volgende gevallen:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan
    verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
  • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
  • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade
    aan onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
  • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
  • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische
    redenen.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het
    begin van de reis.
  • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
  • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
  • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
  • Een herexamen om een meerjarige opleiding af te ronden is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
  • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
  • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst
    in gang wordt gezet.
  • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
  • Als op de dag van het vertrek de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis gestolen, verloren of vermist zijn.

Lees hier het complete overzicht met voorwaarden: Dekkingsoverzicht en voorwaarden Ticket Annuleringsverzekering

Vragen?

Heb je een vraag over een Ticket annuleringsverzekering  of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739