vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Annuleringsverzekering vakantie – sluit hier af

Annuleringsverzekering vakantie - sluit hier af

Annuleringsverzekering vakantie – sluit hier af

Een annuleringsverzekering voor je vakantie is een verstandige keuze. Jaarlijks worden er veel vakanties geannuleerd en blijven reizigers zitten met een teleurstelling en financiële schade.

Bij Reisverzekeringblog.nl kan je gemakkelijk de premie voor een annuleringsverzekering berekenen en deze afsluiten. De polis ontvang je direct per e-mail.

Annuleringsverzekering vergeten?

Het is zelfs mogelijk om hier een annuleringsverzekering af te sluiten als je dat vergeten bent om binnen 7 dagen na de boeken van je reis te doen. Neem daarvoor even per telefoon of e-mail contact met ons op: info@reisverzekeringblog.nl

Vakantie annuleren

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren bij bepaalde onvoorziene omstandigheden. Dat hoeft niet per se een ziekte of ongeval te zijn, maar kan ook te maken hebben met een plotselinge werkeloosheid, echtscheiding of schade aan je huis waardoor je niet op vakantie kunt.

Daarnaast zorgt een annuleringsverzekering ervoor dat jouw niet genoten reisdagen van de vakantie vergoedt worden. Bijvoorbeeld omdat je eerder terug moet keren omdat je oma ernstig ziek is geworden.

Ziekte of overlijden belangrijkste annuleringsreden

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid.

Wat zijn annuleringskosten?

Wanneer je een reis geboekt hebt maar je kunt niet weg door een onvoorziene omstandigheid dan moet je de vakantie annuleren. De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. Dat zijn annuleringskosten.

Annuleringsverzekering biedt uitkomst

Tegen dit risico kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Wat zijn onvoorziene omstandigheden?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor onvoorziene omstandigheden waardoor een vakantie niet door kan gaan. Denk daarbij aan:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Deze opsomming is een indicatie. Lees altijd eerst de voorwaarden om te zien welke annuleringsredenen gedekt zijn.

Vergoeding voor eerder afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale verzekerde reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 5% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt er van uitgaan dat voor een reis van ca. € 1.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 60,- bedraagt. Vanzelfsprekend zijn er premieverschillen per verzekeraar. Je kunt bij Reisverzekeringblog eenvoudig zelf online de kosten voor je annuleringsverzekering berekenen.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Hier kan je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance Klik op één van de onderstaande buttons.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringkblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorgverzekeringen en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739