vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reis– en annuleringsverzekering bij onrust, stakingen, terrorisme of virussen

Reis– en annuleringsverzekering bij onrust, stakingen, terrorisme of virussen

Reis– en annuleringsverzekering bij onrust, stakingen, terrorisme of virussen

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor je niet meer naar je vakantiebestemming wilt reizen. Denk daarbij aan een terroristische aanslag of de uitbraak van een virus.

Ook kan het zijn dat je al op reis bent en door situatie langer op je bestemming moet blijven, zoals bij stakingen. Je moet dan extra kosten maken. In een aantal gevallen kan je dan een beroep doen op je reis en/of annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Goede voorbereiding: reisadvies raadplegen:

Gaat je op reis naar een land waar het onrustig is? Kijk dan naar het actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kan voor vragen over de veiligheid voor of tijdens je reis met Buitenlandse Zaken bellen: +31247-247-247. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op

Indien het ministerie van Buitenlandse Zaken reizen in een bepaald gebiedt afraadt, dan kan je contact opnemen met de reisorganisatie waar de reis is geboekt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken.

Doorlopende reisverzekering v.a. €1,90 per maand

Calamiteitenfonds

Het kan ook zijn dat het Calamiteitenfonds vaststelt dat ergens sprake is van een calamiteit. Bijvoorbeeld een natuurramp of een aanslag. Het Calamiteitenfonds betaalt in dat geval de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Reis- en annuleringsverzekering

Ben je nog niet op reis en heb je een reis- en annuleringsverzekering bij Allainz Global Assistance, dan kan je daar soms aanspraak op maken. Je kan bijvoorbeeld je annuleringsverzekering aanspreken als je accommodatie niet meer bewoonbaar is en er geen alternatief mogelijk is. Ook een vertrek vertraging kan geclaimd worden op de annuleringsverzekering. Hiervoor gelden wel voorwaarden. De vergoeding maximaal drie dagen.

Angst voor terrorisme of een virus is niet standaard gedekt op de kortlopende en/of doorlopende reis- en annuleringsverzekering. De annuleringsdekking van onze Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, vormt een uitzondering. Met de Allrisk annuleringsdekking, kan je annuleren wanneer je daar een goede reden voor hebt.

Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Al op vakantie en je reis- en annuleringsverzekering

Wanneer je al op reis bent kan er natuurlijk ook iets onverwachts gebeuren, zoals onrust of stakingen. Misschien moet je dan extra kosten maken door oponthoud. Dat is in de meeste gevallen verzekerd. Ook je reisverzekering blijft gewoon geldig als je daardoor langer op je bestemming moet blijven.

Samengestelde reis

Heb je een annuleringsverzekering met de dekking samengestelde reis en moet je een deel van zijn reis annuleren door bijvoorbeeld terrorisme? Dan vergoedt Allianz Global Assistance de kosten, zodat jij je reis in aangepaste vorm verder kan zetten. Het moet dan wel gaan om een samengestelde reis. Dus vlucht en accommodatie moeten afzonderlijk van elkaar geboekt zijn.

Bagage

Mochten er bezittingen van jou schade oplopen door bijvoorbeeld terrorisme dan is dat verzekerd op je reisverzekering, mits je de dekking ‘Bagage’ hebt afgesloten.

Vragen of advies nodig?

Heb je een vraag over een reisverzekering of annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739