vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANVR wil ook harde aanpak Ryanair om koppelverkoop reisverzekeringen

Na de bekendmaking dat de Consumentenautoriteit luchtvaartmaatschappij Ryanair boetes heeft opgelegd van in totaal EUR 370.000,- voor vier overtredingen die zijn geconstateerd in haar online boekingsproces, laat de ANVR weten tevreden te zijn.

Toch wil de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen dat Ryanair nog steviger wordt aangepakt. Als voorbeeld noemt men de koppelverkoop van reisverzekeringen op de website van Ryanair.

De belangenorganisatie juicht naar haar zeggen eerlijke concurrentie toe. De ANVR heeft daarom de afgelopen jaren diverse malen klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie, omdat alle voorzienbare en onvermijdbare, verplichte kosten in de reissom moeten zijn inbegrepen. Ook werd bij de Consumentenautoriteit aangedrongen op het aanpakken van deze oneerlijke handelspraktijken.

Automatisch kopen reisverzekering

Er zijn echter nog meer praktijken van Ryanair die naar opvatting van de ANVR aangepast moeten worden. Zo is het vermijden van het automatisch kopen van een reisverzekering op de website van deze airline onduidelijk en weinig transparant. In oktober kwam dit al uitgebreid aan de orde in het programma ‘Kassa’. Sindsdien zijn aanpassingen gedaan aan de website, maar het blijft weinig transparant.

Reden genoeg voor Europarlementariër Corien Wortmann om hierover vragen te stellen in het Europese Parlement. Op 5 maart heeft zij hierover vragen gesteld aan de Europese commissie.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739