vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zeker 30% meer autopech meldingen door hitte

meer autopech meldingen door hitte

De hittegolf van vorige week heeft gezorgd voor meer autoproblemen op de Nederlandse wegen. Alarmcentrale Allianz Global Assistance heeft rond de 30% meer pechmeldingen dan gemiddeld ontvangen. Vooral een hoger stroomgebruik door de airconditioning en accuproblemen waren de boosdoeners.

Omdat het voorlopig nog wel even warm blijft, geeft de alarmcentrale enkele tips om autopech te voorkomen.

Problemen met accu’s

Bij aanhoudende warmte moeten auto’s harder werken om de motor te koelen. Ook de airconditioning vergt meer koelcapaciteit van de auto en dit betekent een hoger stroomverbruik. Hiernaast is een accu ook gevoelig voor warmte. De combinatie hiervan veroorzaakt momenteel meer pechmeldingen. De alarmcentrale geeft een aantal preventieve tips:

  • Check of de radiateur vrij is van bladeren en ander afval.
  • Check het peil van de koelvloeistof en olie.
  • Zet de airco niet extreem veel lager dan de buitentemperatuur. Dit is beter voor de gezondheid omdat de overgang naar de buitentemperatuur minder groot is. Daarnaast vergt dit minder capaciteit van de accu en de motor wat het beter koelen van de motor ten goede komt . Hoewel moderne auto’s extra stroomverbruikers zoals airco uitschakelen als de motortemperatuur te hoog wordt, is het verstandig om op dit temperatuurverschil te letten.
  • Voorkom indien nodig korte ritjes met de auto. Korte ritten doen een relatief groter beroep op de accu.
  • Ventileer de auto voor vertrek door de ramen open te zetten, rijdt even een stukje met de ramen open zodat de ergste hitte kan ontsnappen voordat de airco wordt aangezet.

Zomervakantie

De zomervakantie start dit weekend voor Noord-Nederland en veel vakantiegangers reizen met de auto naar Zuid-Europa. Het is verstandig om voor vertrek naar een warme vakantiebestemming de accu van de auto bij een dealer of autobedrijf te laten doormeten of een complete vakantiecheck te doen. Een accu is namelijk gevoelig voor de warmte in de extra hete motorruimte.

Servicepunten in Zuid-Frankrijk en Italië

Allianz Global Assistance heeft speciale servicepunten in Le Muy en Narbonne (Zuid Frankrijk) en in Desenzano aan het Gardameer in Italië. Nederlandse monteurs zijn beschikbaar om gestrande reizigers daar te helpen. Zij proberen de auto ter plekke te repareren. Indien dit niet mogelijk is, regelen zij dat de auto naar de dichtstbijzijnde garage wordt gesleept. Bovendien is er een eigen vloot huurauto’s mét trekhaak beschikbaar.

Reisverzekering met automobilistenhulp: direct hulp bij autopech

Ondanks je goede voorbereiding kan er toch wat misgaan tijdens je autovakantie. In dat geval is het handig als je een reisverzekering met automobilistenhulp heb afgesloten. Dankzij een reisverzekering met deze extra module wordt je vakantie niet verpest door autopech in het buitenland.

Hier sluit je in een paar stappen een reisverzekering met pechhulp voor je auto af voor slechts € 13,75. Je bent dan gedurende je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech en andere hulp voor automobilisten. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp.

Reisverzekering + automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met de dekking automobilistenhulp op je reisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

  • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
  • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer (pechhulp).
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Toezending vervangende onderdelen.

De autohulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van uw autoverzekering (groene kaart).

Hoe sluit ik de verzekering af?

Het afsluiten van een reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een reisverzekering met automobilistenhulp. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel handig en voordelig.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739