vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintertips voor de auto + pechhulp verzekering

Wintertips voor de auto
Wintertips voor de auto

De winters in Nederland kunnen behoorlijk streng zijn. Gladde wegen, sneeuwbuien en vorst zijn niet de meest ideale omstandigheden om met de auto op pad te gaan. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Mocht je desondanks toch stranden met de auto dan is een Pechhulp Verzekering nuttig om je snel weer op weg te helpen.

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft een aantal tips voor automobilisten, zodat zij deze winter niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Wintertips voor de auto

1. Laat een wintercheck doen bij de garage
Het is goed om de auto voorafgaand aan de winterperiode te laten controleren bij een garage of dealer. Er wordt dan gekeken naar de conditie van de accu, status van de banden, de bandenspanning, de ruitenwisserbladen en het niveau van de koel- en ruitenwisservloeistof. Ook testen zij het remsysteem van de auto. Zo weet uw klant zeker dat zijn auto winterklaar is.

2. Ga goed voorbereid op weg
Het is belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Controleer de verlichting en zorg voor voldoende reservelampjes. Om het vastvriezen van de autodeur te voorkomen is het aan te raden om portierrubbers en portiersloten in te sprayen met vaseline. Ook is het goed om startkabels en een sleepkabel in de auto te leggen. Neem ook altijd een deken, een waxinelichtje en extra eten en drinken mee in de auto.

3. Vervang zomerbanden voor winterbanden
Is het zeven graden of kouder? Rijd dan met winterbanden. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling, die langer zacht blijft bij lage temperaturen. De remweg van een winterband is daarom twee keer korter dan die van een zomerband. Controleer daarnaast regelmatig de bandenspanning. Dit voorkomt slijtage en het bespaart brandstof.

4. Een waxlaag biedt extra bescherming
IJs, sneeuw en strooizout zijn niet goed voor de auto. Maak de auto daarom regelmatig schoon. Het aanbrengen van een stevige waxlaag voor de vorstperiode geeft de auto goede bescherming.

5. Gebruik geen handrem
Zet bij lage temperaturen de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling of in de achteruitversnelling, om te voorkomen dat de handrem vastvriest. Zit de handrem toch vast? Probeer deze dan nog iets aan te trekken. Vaak breekt het ijs en is de handrem weer los te krijgen.

6. Voorkom ruitschade
Maak ruiten van de auto altijd sneeuw- en ijsvrij. Dit kan met een goede ijskrabber of ontdooispray. Belangrijk is om hier niet de ruitenwissers voor te gebruiken. Giet ook geen warm water over de ruit. Deze kan dan namelijk gemakkelijk barsten. Toch een sterretje of barst in het raam? Laat deze dan zo snel mogelijk verhelpen. Doordat de ruit van buiten sterk afkoelt, maar van binnen verwarmd wordt, is de kans groot dat het sterretje een barst wordt.

7. Denk aan een goede Pechhulp Verzekering
Ondanks alle goede voorbereidingen kan het toch gebeuren dat je met pech komt te staan. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech. Er wordt altijd geprobeerd om de auto ter plekke te repareren. En als dat niet mogelijk is, wordt de auto of motor naar een garage gesleept. Uiteraard krijg je in dat geval een vervangende auto ter beschikking, zodat je verder kan naar je werk of naar de afspraak. Een pechhulp verzekering inclusief vervangend vervoer heb je al vanaf € 2,06 per maand!

Wat houdt de Auto Pechhulp Verzekering precies in?

Afhankelijk van de aard van de pech, mag je van Allianz Global Assistance het volgende verwachten, zowel in Nederland als elders in Europa:

 • Reparatie ter plekke, indien mogelijk.
 • Slepen van de auto naar een dealer of garage, of adres naar keuze bij pech in Nederland.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • In Nederland: Vervangend vervoer tot maximaal 2 dagen indien de auto niet binnen 2 uur gerepareerd kan worden.
 • In Europa: Vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen indien de auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. Kan de auto wel binnen 48 uur worden gerepareerd, maar dient overnacht te worden? Dan wordt de hotelovernachting vergoed!

Belangrijk voordeel: De pechhulpverzekering is kentekengebonden

Een belangrijk voordeel van de Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance is naast de lage premie, het feit dat deze verzekering kentekengebonden is. Dat betekent dat iedereen die van de auto gebruikt maakt ook een beroep kan doen op de pechhulpverzekering. Dit is vooral interessant als de auto door meerdere personen, bijvoorbeeld van het gezin, wordt gebruikt.

Pechhulp Verzekering inclusief vervangend vervoer

Met de Pechhulp Verzekering heb je, in geval van pech met de auto of motor, recht op vervangend vervoer. Binnen Nederland is dit maximaal een auto van de categorie B*. Buiten Nederland zelfs gelijkwaardig, als dat nodig is, bijvoorbeeld om meer personen of bagage te kunnen vervoeren dan met een auto uit categorie B mogelijk is. In het buitenland beschikt Allianz Global Assistance bovendien over een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze zijn veelal uitgerust met trekhaak en ‘s winters met skibox en winterbanden. Dat is wel zo handig als jij tijdens je vakantie weer snel op weg wilt.

*Het type auto kan per verhuurmaatschappij verschillen

Waarom een Pechhulp Verzekering?

De kans dat je in een jaar met pech langs de weg komt te staan is 25%. Gemiddeld krijgt 1 op de 4 Nederlanders in een jaar te maken met autopech. Dat zijn maar liefst 1.200.000 pech gevallen per jaar! De meeste pech problemen ontstaan door:

 • Weigerende startmotoren.
 • Lege accu’s.
 • Lekke banden.
 • Defecte motoren.
 • Achtergelaten sleutels.
 • Overige mankementen.

Premies Pechhulp Verzekering

De premie voor een Pechhulp verzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een Pechhulp verzekering vanaf € 2,06 per maand. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande premietabel:

Maandpremies Pechhulp Verzekering - Allianz Global Assistance

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 2,06€ 3,78
4 - 7 jaar€ 2,41€ 4,47
8 - 11 jaar€ 3,10€ 5,50
12 - 15 jaar€ 4,47€ 7,22
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 4,12€ 5,85
4 - 7 jaar€ 4,47€ 6,53
8 - 11 jaar€ 5,16€ 7,57
12 - 15 jaar€ 6,53€ 9,29
- Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,75
- Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,87
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Heb je nog geen Pechhulp verzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Veel gestelde vragen Pechhulp verzekering

Hoe sluit ik pechhulp af?
De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is los af te sluiten voor minimaal 1 jaar. Met deze verzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech met jouw auto of motor, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.
De verzekering is kentekengebonden. Dat wil zeggen dat jouw auto of motor voor pechhulp is verzekerd. Dit is handig als bijvoorbeeld je partner of kinderen van het voertuig gebruik maken. Je kan kiezen voor pechhulp alleen in Nederland (in- of exclusief jouw woonplaats), maar ook in het buitenland. De verzekering kan niet eerder ingaan dan op de vijfde dag nadat deze is aangevraagd.

Is de Pechhulp Verzekering kenteken- of persoonsgebonden?
De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is kentekengebonden. Dat betekent dat de verzekering voor een specifieke auto of motor geldt. Allianz Global Assistance registreert de verzekering op het kenteken van je voertuig. Als je meerdere voertuigen hebt, kan er per auto of motor een verzekering afgesloten worden.

De Pechhulp Verzekering is alleen af te sluiten voor een auto of motor met een Nederlands kenteken. Het totaal belast gewicht mag niet meer zijn dan 3.500 kg.

Wat te doen als ik pech heb? En hoe lang moet ik wachten op hulp?
Indien je Pech hebt kan je contact opnemen met de alarmcentrale op (020) 8512294. De hulpverleners zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Wanneer je pech krijgt, staat het netwerk van professionele hulpverleners klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. De aanrijtijd van de pechhulpdienst is gemiddeld 35 minuten.

Waar ben ik verzekerd? En in welke Europese landen?
Op het polisblad staat waar je verzekerd bent. De mogelijke gebieden zijn:

 • Nederland zonder eigen woonplaats;
 • Nederland met eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa zonder eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa met eigen woonplaats.

Als Europa op de polis staat, ben je verzekerd in de volgende landen: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Welke hulp krijg je met een Pechhulp Verzekering?

Wanneer je een Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt in Nederland of het buitenland met pech te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Pechhulp verzekering Allianz Global AssistanceNL excl. woonplaatsNL incl.woonplaatsNL + Europa excl. woonpl.NL + Europa incl. woonpl.
     
Aantal keer recht op service7x7x (max. 5 in woonplaats)7x7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto of zakelijke gebruikNeeNeeNeeNee
Incl. immobilisatie door eigen toedoenJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
TransportJaJaJaJa
Pers.gebonden/kentekengebondenKentekenKentekenKentekenKenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaatsNeeJaNeeJa
Hulp ter plaatseJaJaJaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.N.v.t.N.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJaJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJaJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJaJaJa
Vervoer inzittendenJaJaJaJa
Vervangend chauffeurJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagen
HotelovernachtingJaJaJaJa

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse JaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJa
Toezenden van onderdelenJaJa
Kosten onderdelenNeeNee
Vervoer inzittendenJaJa
Vervangend chauffeurJaJa
Vervangend vervoerJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 30 dagenMax. 30 dagen
StallingskostenJaJa
HotelovernachtingJaJa

Toelichting tabel Auto Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Alle prijzen, voor zover van toepassing, exclusief assurantiebelasting.
 • Een volledige lijst met Europese landen waar dekking geldt is beschikbaar in de voorwaarden.
 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Voordelen Allianz Global Assistance Pechhulp Verzekering

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. De Pechhulp Verzekering biedt jouw de volgende concrete voordelen:

 • Zeer scherpe premie.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Naar wens samen te stellen en uit te breiden.
 • Het inschakelen van monteurs, garages en bergers in binnen- en buitenland.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld vervangend vervoer.
 • Aanhangwagens zijn mee te verzekeren.
 • Vervangende auto met trekhaak. Eigen Alarmcentrales, je wordt in het Nederlands geholpen (24/7 bereikbaar).

Waarom Allianz Global Assistance?

Pechhulp bij Allianz Global Assinstance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Grote automerken vertrouwen al jaren op deze hulpverlening.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen over pechhulp?

Stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739