vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met automobilistenhulp voor autovakanties

Reisverzekering met automobilistenhulp voor autovakanties
Reisverzekering met automobilistenhulp voor autovakanties

Een kortlopende reisverzekering biedt voor autovakanties een handige uitbreiding: automobilistenhulp. Met deze uitgebreide dekking heb je meer zekerheid indien je een beperkte autoverzekering hebt zonder pechhulpservice en van plan bent om met de auto op vakantie te gaan.

De automobilistenhulp verzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval. De verzekering biedt tevens vervangende vervoer in Europa (landen op de groene kaart). De verzekering is ook geldig binnen Nederland, als de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse vakantiebestemming en omgekeerd. De dekking bestaat uit:

 • Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Bij Allianz Global Assistance ben je met de kortlopende reisverzekering altijd verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale. Denk er ook aan altijd een creditcard mee te nemen voor de huur van de vervangende auto.

De premie

De premie voor de Automobilistenhulp-verzekering bedraagt eenmalig € 13,75 en deze verzekering kan alleen worden afgesloten als extra dekking op een kortlopende reisverzekering.

Servicepunten

Ieder jaar vertrekken veel Nederlanders met de auto naar hun vakantiebestemming in Europa. Vooral Frankrijk, Spanje en Italië zijn favoriet. Maar onderweg kan er altijd iets gebeuren. Een lekke band, problemen met de accu of een auto die niet meer start. Allianz Global Assistance heeft in deze periode servicepunten met Nederlandse monteurs op de populaire vakantiebestemmingen zoals in Le Muy en Narbonne (Frankrijk) en Desenzano bij bij het Gardameer (Italië). Waar je ook bent in Europa als je contact opneemt met de alarmcentrale, dan is professionele hulp snel onderweg.

Hoe sluit ik de verzekering af?

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel handig en voordelig.

Voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Servicepunten met Nederlandse monteurs in vakantielanden.
 • Beschikbaarheid van vervangend vervoer met trekhaak.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408  (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739