vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voor avontuurlijke toeristen: Afdalen in een vulkaan op IJsland

Afdalen in een vulkaan op IJsland

Afdalen in een vulkaan op IJsland

Je moet natuurlijk niet bang zijn in het donker, maar voor de avontuurlijke toerist is dit een aanrader: afdalen in een slapende vulkaan

Wie altijd al eens de binnenkant van een vulkaan wilde zien, kan daarvoor terecht op IJsland. De 4.000 jaar oude Thrihnukagigur vulkaan is al enige tijd een topattractie voor avontuurlijke reizigers.

De attractie ligt op dertig minuten rijden van de hoofdstad Reykjavik. Om de Thrihnukagigur te bereiken, moet er nog veertig minuten over een lavaveld gewandeld worden. Daarna kunnen de toeristen met een kabellift afdalen in de krater van de vulkaan.

Bezoekers betalen voor een uur rondkijken in de Thrihnukagigur vulkaan ongeveer 220 euro. Een team van experts begeleiden de nieuwsgierigen.

IJsland gebruikt de opbrengst van deze toeristische attractie om onderzoek te verrichten naar de vele actieve vulkanen die het land rijk is.

Speciale reisverzekering voor avontuurlijke reizigers

Ben je van plan om in de vulkaan van binnen te bekijken, bedenk dan dat dit soort risico’s meestal niet gedekt zijn op een standaard reisverzekering. Dus ben je avontuurlijk en sportief ingesteld? Sluit dan de Adventure & Survival reisverzekering af. Naast de ruime dekking voor gevaarlijke en extreme sporten zijn de volgende voordelen van belang:

  • Hulp van de alarmcentrale in geval van nood. Stel dat je van een berghelling moet worden gered. Je krijgt hulp van professionele hulpverleners bij ongeval en ziekte.
  • Er is een extra aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s) van de reis meeverzekerd.
  • De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

De Adventure & Survival reisverzekering heb je nodig, wanneer je tijdens je vakantie outdoor gaat sporten of een avontuurlijke reis gaat maken. De meeste gevaarlijke sporten zijn niet standaard meeverzekerd op een normale reisverzekering. Bij outdoor sporten of avontuurlijke vakanties is er vaak sprake van een kostbare uitrusting die extra meeverzekerd moet worden. De outdoor reisverzekering voorziet daar in. Eveneens dekt de outdoor reisverzekering ziektekosten, redding en repatriëring.

Voor wie is deze reisverzekering geschikt?

De outdoor reisverzekering is afgestemd op de avontuurlijke en sportieve reiziger. Ben je van plan om tijdens je vakantie een berg te gaan beklimmen, raften, zweefvliegen of een andere spannende activiteit te ondernemen? Kies dan voor deze reisverzekering. Je bent verzekerd tegen de risico’s die survivalen en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen.

Een Adventure & Survival Verzekering afsluiten?

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Alle risico´s van survival, extreme sporten en andere outdoor activiteiten zijn standaard verzekerd, evenals reisongevallen en aansprakelijkheid.

Klik hier voor meer informatie en premieberekenen: Adventure & Survival Verzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739