vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bangkok en New York populaire verre bestemming Nederlanders

Ondanks de spanningen is en blijft Thailand ook dit jaar voor Nederlanders de populairste verre vakantiebestemming. Veel landgenoten boekten in de traditioneel drukke boekingsmaand januari een vliegreis naar het ‘Land van de Glimlach’.

In de top 3 van meest geboekte verre vliegreizen staan vervolgens New York en Curaçao, net als vorig jaar januari, op respectievelijk de tweede en derde plaats. Wat Europese bestemmingen betreft, blijft Barcelona de onbetwiste nummer een, zo blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

Thailand is al jaren een topper. Ook vorig jaar en de jaren daarvoor stond het land op nr.1 in de lijst met populaire verre vakantiebestemmingen. “Jaarlijks komen meer dan 200.000 Nederlanders naar Thailand en het aantal groeit elk jaar”, aldus Olya van der Kraan van het Thais Verkeersbureau . “We zijn blij dat ook dit jaar weer veel mensen een reis naar Thailand hebben geboekt en zich niet laten afschrikken door de plaatselijke onrust. Als vanouds kunnen mensen genieten van alle ingrediënten die Thailand te bieden heeft: prachtige oude tempels, bruisende steden, mooie bounty stranden, ongerepte jungle, heerlijk eten en uitstekende wellness faciliteiten.  Thailand staat bekend als ’value for money’ bestemming.  Ook niet onbelangrijk in tijden van crisis.”


Reisverzekeringblog tip: Heb je een vliegticket voor een verre reis geboekt? Wij hebben een uitstekende annuleringsverzekering voor tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.). Jouw vliegticket is voor € 2.000,- verzekerd tegen annuleringskosten. De premie bedraagt slechts € 16,90 Meer weten: Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Voor wie plannen heeft om een vliegticket te boeken naar Thailand doet er goed aan om de vliegtickets van Etihad Airways (via Abu Dhabi), Lufthansa (via Frankfurt)· en Turkish Airlines (via Istanbul) te vergelijken. Dit zijn momenteel de goedkoopste aanbieders, zo blijkt uit de gegevens van CheapTickets.

Top 3 verre bestemmingen januari 2014

  1. Thailand (Bangkok)
  2. New York
  3. Curaçao

Top 3 Europese bestemmingen januari 2014  

  1. Barcelona
  2. München
  3. Londen                                                                                                           

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739