vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Beoordeling Schengenvisum weg bij Nederlandse Ambassade Bangkok

Nederlandse Ambassade Bangkok

De beoordeling voor het verkrijgen van een Schengenvisum verdwijnt per 1 oktober uit het takenpakket van de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Vanaf dat moment is de Regional  Support Office (RSO) in Kuala Lumpur verantwoordelijk voor het toekennen van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

Bezuinigingen op ambassades

De Nederlandse overheid is flink aan het bezuinigen geslagen en de gevolgen daarvan zullen merkbaar zijn bij de Nederlanders in het buitenland. Zo zal de Nederlandse Ambassade in Bangkok ook de broekriem moeten aanhalen.

Nederlanders die in Thailand verblijven voor een vakantie of er wonen, zullen hier mogelijk ook mee geconfronteerd worden in de vorm van een verschraling van de visa dienstverlening. De gevolgen daarvan zijn al zichtbaar per 1 oktober, want dan zal de beoordeling en het verstrekken van Schengenvisa gecentraliseerd worden en verhuizen naar de Regional  Support Office (RSO) in Kuala Lumpur (Maleisië).

Veel Nederlanders met een Thaise partner moeten voor een bezoek aan Nederland een Schengenvisum aanvragen voor de partner. Thai zijn visumplichtig voor een bezoek aan Nederland of andere Schengenlanden. In Thailand wonen ruim 10.000 Nederlanders die veelal samenleven met een Thaise partner.

Beslissing en toekenning visum naar Kuala Lumpur

Het deel van het werk voor het afgeven van een visum kort verblijf voor het Schengengebied, wat nu nog in Bangkok wordt gedaan, zal per 1 oktober verhuizen naar Kuala Lumpur. Het gaat hierbij om de uiteindelijke beslissing en toekenning van een visum voor Nederland (Schengengebied). De consequentie hiervan is dat de paspoorten en de dossiers van de visumaanvragers naar de Regional  Support Office (RSO) in Kuala Lumpur worden gezonden. Daar worden na toekenning, de visumstickers geprint en in het paspoort geplakt.

De inname en controle van de benodigde documenten zal nog steeds in Bangkok plaatsvinden. Hierdoor zal er op het oog weinig veranderen. Mogelijk dat ‘spoedvisa’ lastiger af te handelen zal zijn, maar dit kan nog niet bevestigd worden. Waarschijnlijk zal de Nederlandse Ambassade in Bangkok daar nog een oplossing voor vinden zodat ‘visa bij spoedgevallen’ (denk aan medische situaties met familie in NL) toch snel kunnen worden afgegeven.

Geen gevolgen voor MVV

Deze wijziging zal geen gevolgen hebben voor de MVV procedure. MVV aanvragen werden al in Nederland beoordeeld en nooit op de ambassade, dat blijft in de toekomst ook zo.

Bron: Dit artikel is met toestemming overgenomen van Thailandblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739