vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘De beste routes voor backpackers’

‘de beste routes voor backpackers’ Backpacken, er op uit met slechts een rugzak, is een uitstekende manier om een land te ontdekken én tegelijkertijd van een welverdiende vakantie te genieten.

De website Hotels.com heeft een aantal populaire routes voor backpackers op een rij gezet. Eén daarvan is de Pacific Crest Trail. Dit is één van de langste en moeilijkste wandelroutes in de Verengde Staten. De route leidt langs de hoogste toppen van Sierra Nevada en Cascade.

De Pacific Crest Trail loopt vanaf de Mexicaanse grens naar de Canadese grens en heeft een lengte van 4.230 kilometer. Het is mogelijk om individuele reis of een groepsreis te maken. De reizen hebben verschillende niveaus.

Japan

In Japan ligt de Takao Mountain. Takao ligt 50 kilometer van de hoofdstad Tokio. Tijdens het beklimmen van de Takao Mountain word je omgeven door mooie natuur. Ook is er een routesysteem waardoor verdwalen vrijwel onmogelijk wordt. Als je een beetje hulp wilt bij de klim, kun je gebruikmaken van een kabelbaan. Takao Mountain wordt al langer dan 1000 jaar als heilig beschouwd. De boeddhistische tempel Yakuo-in ligt vlakbij de top. Nadat je de top hebt bereikt, heb je een geweldig uitzicht op Tokio, Yokohama en de Fuji berg.

Australië

In het district Victoria in het zuidoosten van Australië ligt de wandelroute ‘De Great Ocean Walk’. Deze route start bij de kuststad Apollo-Bay en is 104 kilometer lang, een leuke uitdaging voor backpackers. De Great Ocean Walk loopt parallel aan de Great Ocean Road. In het gebied leven koala’s, kangoeroes, mierenegels en andere zeldzame dieren. Er zijn in het gebied ook fossielen aanwezig van dinosaurussen.

Europa

Om een route met de backpack af te leggen, hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Dichtbij huis blijven kan ook prima. Denk bijvoorbeeld aan de Via Alpina. Dit is een groep van acht wandelroutes de acht landen van de Alpen-regio doorkruizen. Dit zijn: Italië, Frankrijk, Slovenië, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland. Via Alpina bestaat sinds begin 2000 en is 5.000 kilometer lang. De route doorkruist 9 nationale parken, 17 reservaten en 22 natuurgebieden. De bewegwijzering is goed en je hoeft niet over een buitengewoon goede conditie te beschikken om te wandelen over de Alpenpaden.

Backpackers reisverzekering afgestemd op je reisgedrag

Mocht je ziek worden of een ongeval krijgen, dan kan je backpackreis een financiële ramp worden. Medische kosten kunnen hoog oplopen. Of deze kosten vergoed worden, is afhankelijk van je zorgverzekering. Je zorgverzekering biedt dekking tot een bepaald maximum bedrag in het buitenland. Daarom is het zeker voor backpackers verstandig om medische kosten mee te verzekeren op je reisverzekering.

Tips voor het afsluiten van een backpacker reisverzekering

 • Ga je bijzondere sporten uitoefenen, dan is dit meestal mee te verzekeren tegen een premietoeslag.
 • Wanneer je in Nederland je zorgverzekering beëindigt, dan moet je vervolgens een backpacker reisverzekering afsluiten met een volledige dekking voor medische kosten in het buitenland.
 • Indien je in Nederland wel verzekerd blijft voor ziektekosten, check dan de dekking en voorwaarden van je zorgverzekeraar. Let er hierbij op of je een onbeperkte werelddekking hebt. Is dat niet het geval, dan kan je dit aanvullend meeverzekeren op je backpackerreisverzekering.
 • Je huidige zorgverzekering in Nederland opzeggen kan niet zomaar. Zorg ervoor dat je toestemming hebt van je zorgverzekeraar en dat je daar schriftelijk een bevestiging van krijgt.
 • Ga je samen met iemand reizen dan is het belangrijk om te weten of de ander ook voldoende verzekerd is. Anders kunnen er problemen ontstaan bij bijvoorbeeld repatriëring.
 • Wanneer je van plan bent om te gaan werken tijdens je reis moet je dit melden bij het afsluiten van een reisverzekering voor backpackers. Afhankelijk van het soort werk, kan er sprake zijn van een premietoeslag.
 • Mocht je van te voren niet exact weten hoe lang je reis gaat duren, dan kun je meestal de polis tussentijds verlengen. Vraag altijd naar de maximale duur van de reisverzekering, omdat die termijn niet overschreden mag worden.
 • Vraag tevens of je premierestitutie krijgt indien je eerder naar huis gaat.
 • Veel backpackers zeggen de zorgverzekering in Nederland op als ze voor langere tijd naar het buitenland gaan, want dat scheelt je geld. Maar wanneer je een reis onderbreekt om tussentijds naar Nederland te gaan, moet je wel verzekerd zijn tegen ziektekosten. De meeste backpackersreisverzekeringen voorzien hier in, maar check het voor de zekerheid.
 • Zorg voor de juiste dekking. Blijf je in Europa dan volstaat een Europadekking. Buiten Europa moet je werelddekking afsluiten.
 • De reisverzekeringen voor backpackers van de verschillende reisverzekeraars lijken op elkaar. Toch kunnen er wel verschillen in voorwaarden en dekkingen zijn. Controleer altijd of de backpackersreisverzekering voldoet aan jouw wensen.

Speciaal voor Backpackers: Globetrotter verzekering, nu tot 10% korting!

Ben jij op zoek naar een voordelige backpacker reisverzekering met een ruime dekking? Regel het hier snel en voordelig online. De Globetrotter Verzekering is helemaal afgestemd op de moderne rugzakreiziger.

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance de ideale reisverzekering voor backpackers. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt. Of je nu gaat backpacken, studeren of werken in het buitenland. Met de Globetrotter reisverzekering ben je tot maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd tegen veel problemen die je als backpacker kunt tegenkomen.

En ook niet onbelangrijk, de Globetrotter Verzekering is extra voordelig dankzij de extra jongerenkorting. Ben je jonger dan 27 jaar, dan heb je al een Backpackers reisverzekering v.a. € 0,28 per dag bij een duur van twee maanden (inclusief 10% korting).

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Backpackers reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering voor backpackers

Je wilt tijdens jouw backpackreizen geen gezeur. Juist daarom kies je voor de uitgebreide en voordelige Globetrotter Verzekering. Je profiteert dan direct van de volgende voordelen:

 • Speciale verzekering voor backpackers en lange reizen.
 • Al vanaf € 0,28 per dag bij twee maanden dekking.
 • Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
 • Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor.
 • Gratis extra services voor Backpackers:
  • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is.
  • SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
 • Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
 • Eenvoudig verlengen van de Backpackers verzekering tijdens de reis.

Premie Globetrotter Verzekering en aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Gemakkelijk medische kosten meeverzekeren

Gemakkelijk medische kosten tijdens je backpackvakantie meeverzekeren. Een bezoek aan een arts of ziekenhuis kan flink in de papieren lopen. Vooral in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander, meestal hoger, tarief. Met de Globetrotter Reisverzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren:

 • Aanvullend op je huidige zorgverzekering.
 • Volledig.

1. Medische Kosten Aanvullend
Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

2. Medische Kosten Volledig
Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen).

Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Gratis medisch advies

In het buitenland loop je ook de kans om ziek te worden. Ziek worden tijdens het backpacken is natuurlijk extra vervelend. Dat hoeft niet per se ernstig te zijn, maar dat kan natuurlijk ook. Je huisarts bellen midden in de nacht (tijdsverschil) is geen optie. Maar wat als je wel behoefte hebt aan een deskundig medisch advies? Wat doe je dan? Heel simpel je belt de Reisarts van Allianz Global Assistance. Waar ter wereld je ook bent! Hij staat je telefonisch te woord met advies en hulp. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je ook doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis bij jou in de buurt. Want hij kent de situatie ter plekke. Ook vóór je backpack reis helpt Allianz Global Assistance je graag met een professioneel inentingsadvies. Een prettig idee dat er altijd een medisch deskundige voor je klaar staat tijdens je backpackers avontuur.

Dit houdt je Globetrotter Verzekering in:

 • Speciaal ontwikkeld voor backpackers, studenten en wereldreizen.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval door Allianz Global Assistance, de grootste alarmcentrale ter wereld.
 • Medische kosten zijn aanvullend of volledig mee te verzekeren, afhankelijk van je huidige zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies of diefstal van je bagage.
 • Keuze voor werelddekking of Europadekking, met aangepaste premie.
 • Altijd betrouwbaar medisch advies, gratis en in het Nederlands, door Nederlandse artsen die kennis hebben van de situatie ter plekke.
 • Professioneel inentingsadvies voor vertrek.
 • Mogelijkheid om risicovolle sporten mee te verzekeren.
 • Toegang tot online hulp en tips op Globetrotterservice.nl.
 • Gunstige premie en uitstekende voorwaarden.

Tussentijds naar huis
Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt. Je bent tijdens een kort verblijf in Nederland ook verzekerd op je Globetrotter Verzekering.

Persoonlijke reisassistent
Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service
De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd.

Let op: je kunt alleen van de unieke ´Geld Service´ gebruik maken als je de dekking ´Reisbagage´ hebt afgesloten.

Voordelen van Allianz Global Assistance

 • Eigen alarmcentrales in 34 landen; 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen medische database met inzicht kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Nog snellere hulpverlening dankzij de HelpMe app.
 • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over verzekeringen voor backpackers? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739