vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De 12 beste tips om je koffer in te pakken

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Gekreukte kleding, koffer komt niet aan, parfum- of shampoofles leeggelopen, een koffer inpakken doe je niet twee uur voor vertrek.

Met de vakanties in het vooruitzicht worden er de komende maanden weer duizenden koffers in- en uitgepakt met soms de nodige irritatie. Hier lees je de beste tips voor het inpakken van je koffer.

Tip 1: Pak je koffer tijdig in.
Begin niet een paar uur voor vertrek met het inpakken. Je kunt er op rekenen dat je in de haast een aantal dingen vergeet. Minimaal een dag voor vertrek beginnen.

Tip 2: Verdeel je reisbagage over twee koffers.
Meestal gaat een stel met twee koffers op reis: in een zitten alle spullen van de man en in de andere alle spullen van de vrouw. Waarom? Mocht er een koffer na aankomst op de vakantiebestemming niet op de bagageband liggen, dan is het praktischer dat een koffer zowel wat kleding/spullen van hem als van haar bevat. Verdelen dus.

Tip 3: Zorg dat vloeistoffen niet gaan lekken.
Je bent niet de enige die in de hotelkamer of thuis ontdekt dat de inhoud van de koffer vochtig of nat is geworden: gesprongen fles vanwege de luchtdruk op 10.000m hoogte. Vloeistoffen dus altijd in een afsluitbare plastic tasje of zakje stoppen.

Tip 4: Schoenen kosten veel ruimte.
Schoenen langs de zijkant van de kofferplaats en volstoppen met sokken – scheelt weer ruimte.

Tip 5: Niet vouwen maar oprollen.
T-shirts niet vouwen maar oprollen en gebruiken om holle ruimtes mee op te vullen.

Tip 6: Voorkom kreuken.
Om kreuken te voorkomen is het beter om zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding bovenop plus een tip van oma die echt werkt; leg vloeipapier tussen de kledingstukken.

Tip 7: De vouwmethode
Nog een tip voor minder kreuken: de vouwmethode: schoenen standaard op de bodem en daar bovenop leg je opengevouwen (dus niet opgevouwen!) jurken, broeken en rokken die over de rand van uw koffer vallen. Op de opengevouwen kledingstukken legt men dan topjes, T-shirts en de andere kleinere dingen en pas dan vouwt men de kledingstukken dicht.

Tip 8: Geen onmisbare spullen in je koffer.
Stop nooit medicijnen en huissleutels in je koffer, stel dat deze niet aankomt dan heb je mogelijk een probleem. Medicijnen en sleutels daarom altijd in je handbagage.

Tip 9: Gebruik reisflacons.
Je wilt jouw favoriete shampoo, zeep etc meenemen, maar die zitten altijd in grote verpakkingen. Koop bij de drogist speciale kleine kunststof reisflacons en vul die met de producten van jouw voorkeur.

Tip 10: Geen boeken maar een E-reader.
Vakantievieren is vaak ook een stapel boeken lezen maar dat vreet ruimte in de koffer – een iPad of E-reader is in dat opzicht een zegen, een paar duizend boeken kan je zo meenemen. Duurde de vakantie maar zo lang…

Tip 11: Voorkom kosten door overgewicht van je bagage.
Zet de koffer thuis nog even op de weegschaal – alle luchtvaartmaatschappijen hanteren maximum toegestane gewichten per stuks bagage, veelal 20 of 23 kg. Meer meenemen mag maar dan betaal je een forse toeslag. Niet echt een leuk begin van je vakantie!

Tip 12: Sluit een goede reisverzekering af met bagagedekking.
In geval van vermissing of vertraging van je bagage kan je een beroep doen op je reisverzekering. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de dekking van je reisverzekering.

Een uitstekende reisverzekering met bagagedekking afsluiten? Dat kan hier: Kortlopende reisverzekering

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739