vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Buitenlandse gasten (Schengenvisum) en aansprakelijkheid

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Komt er een buitenlandse gast over naar Nederland, dan kan je hiervoor een speciale reisverzekering afsluiten. Dat geldt ook voor buitenlandse gasten (familie, vrienden of een partner) die een verplichte reisverzekering voor een Schengenvisum nodig hebben. Dat noemen wij een Schengenreisverzekering.

Vaak krijgen wij de vraag hoe het precies zit met de aansprakelijkheid van je gast en of daar apart een aansprakelijkheidsverzekering voor moet worden afgesloten.

Aansprakelijkheid bij logiesverstrekking Schengenvisum

Reisverzekering voor buitenlandse gasten
Reisverzekering voor buitenlandse gasten

Wanneer iemand uit het buitenland, met een Schengenvisum naar Nederland komt en bij jou logeert (jij bent logiesverstrekker/garantsteller) dan ben jij aansprakelijk voor je gast. Wanneer hij of zij schade veroorzaakt zou dit op jou verhaald kunnen worden. Daarom is het van belang dat je een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren hebt afgesloten of alsnog afsluit. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (afgekort AVP) dekt namelijk ook de aansprakelijkheid voor logies.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP)

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren is een schadeverzekering die de verzekerde beschermt tegen de risico’s van aansprakelijkheid in zijn particuliere hoedanigheid. De AVP biedt dekking tegen alle aanspraken waarvoor de verzekerde wettelijk aansprakelijk is, tenzij de schadeveroorzakende gebeurtenis specifiek is uitgesloten.

Doorgaans biedt de verzekeraar de keuze uit een alleenstaande- of gezinsdekking. De kring van verzekerden is afhankelijk van de gekozen dekking.

Bij de alleenstaandendekking zijn de volgende personen verzekerd:

  • De verzekeringnemer;
  • Logés, voor zover deze zelf niet verzekerd zijn;
  • Huispersoneel, voor zover de aansprakelijkheid direct verband houdt met de werkzaamheden.

Bij de gezinsdekking zijn, naast de bij de alleenstaandendekking genoemde personen, verzekerd:

  • Echtgenoot/ echtgenote / geregistreerd partner;
  • De met hem/haar in gezinsverband samenwonende personen, evenals
  • Hun minderjarige kinderen;
  • Hun meerderjarige, ongehuwde kinderen, inwonend of voor studie uitwonend.
  • Inwonende (groot- schoon-)ouders, bloed- en aanverwanten.

Vrijwel iedere Nederlander heeft een AVP verzekering, is dat in jouw geval ook zo dan hoef je niets te doen. Mocht het niet zo zijn en laat je een gast overkomen uit het buitenland die bij jou logeert (en waarvoor je eventueel garant staat voor een visum) dan is het raadzaam om een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren af te sluiten.

Schengenreisverzekering

Een Schengenreisverzekering kent geen dekking voor aansprakelijkheid. Deze verzekering is bedoeld voor plotselinge en onverwachte ziektekosten en repatriëring in Nederland en het Schengengebied. Een reisverzekering voor buitenlandse toeristen afsluiten is erg eenvoudig. Meestal dezelfde dag (op werkdagen) ontvang je de polis digitaal per e-mail en wij versturen de polis ook per reguliere post.

De Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder:

Vragen?

Heb je andere vragen over Schengenreisverzekering of aansprakelijkheid of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739