vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Van Iran naar Nederland: een Schengenvisum aanvragen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische verzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw Iraanse gasten!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Komt er een gast uit Iran naar Nederland voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen dan heeft hij of zij een Schengenvisum nodig.

Iran is een visumplichtig land volgens het Schengenverdrag. Dat betekent dat Iraniërs die Nederland willen bezoeken voor toerisme, zaken, familie- of partnerbezoek, eerst een visum moeten aanvragen. Dat kan bij de Nederlandse ambassade in Teheran.

Van Iran naar Nederland: een Schengenvisum aanvragen
Van Iran naar Nederland: een Schengenvisum aanvragen

Voor het indienen van een visumaanvraag voor de buitenlandse gast uit Iran moeten er een aantal verplichte documenten en bewijsstukken worden overlegd, waaronder een medische reisverzekering. Die kan je hier snel en voordelig afsluiten. Jouw gast is dan verzekerd voor onverwachte medische kosten en repatriëring in alle Schengenlanden. Dat kost slechts € 3,- per dag (werelddekking). De polis ontvang je dezelfde dag (op werkdagen).

Lees hieronder meer over de procedure voor een een visumaanvraag voor Iraniërs.

Visumaanvraag voor Nederland via VFS Global

De Nederlandse ambassade in Teheran, maakt gebruik van de diensten van de VFS Global. Voor meer informatie zie: www.vfsglobal.com/Netherlands/Iran/

For any queries in Iran, please feel free to send in your e-mail to:

 • info.netherlandsiran@vfshelpline.com or call us on: + 98 21 72986014 Submission timings: 08:00 to 17:00
 • Passport collection timings: 08:00 to 17:00
 • Helpline timings: 08:00 to 17:00
 • Except Friday, Saturday and holidays specified by Embassy Kingdom of The Netherlands in Iran.

Adres: Netherlands Visa Application Centre, 04th Floor, Heravi Centre, Mosavi Street (Golestan 5), Heravi Square Tehran,  Iran

Nederlandse Ambassade Teheran – Iran

Contactgegevens

 • Ambassadeur:  Jaap Werner
 • Adres: No. 60 West Arghavan street, Dibaji North street, Farmanieh, Teheran
 • Telefoon: +982123660000 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Fax: +982123660190
 • Contact via e-mail:
 • Algemene openingstijden: Zondag tot en met woensdag: 9.00 – 16.00 uur. Donderdag: 9.00 – 13.30 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Zondag tot en met woensdag: 7.30 – 16.00 uur. Donderdag: 7.30 – 13.30 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.
 • Visumaanvragen via VFS Global: Kort verblijf visumaanvraag kan je indienen bij het “Netherlands visa application center” van VFS Global in Teheran. Maak een afspraak via de website van VFS Global (informatie in het Engels). Heb je vragen over kort verblijf visa? Stuur dan een e-mail in het Engels naar: appt.netherlands@vfshelpline.com.

Consulaire vragen

Stel je vraag:

 • via telefoonnummer +982123660000. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg het mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van je smartphone en stuur dan je bericht.
 • via het contactformulier.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als een persoon uit Iran een aanvraag voor een Schengenvisum indient, betaalt hij of zij leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 80,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 40,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

VFS Global rekent € 20,- voor een visumaanvraag.

Hulp visumaanvraag vanuit Nederland

Indien jij jouw gast uit Iran helpt met het aanvragen van een visum, dan kan of moet je vanuit Nederland een aantal zaken regelen:

 • Indien je gast bij jou logeert: Formulier voor garantstelling/logiesverstrekking (laten legaliseren bij de gemeente).
 • Kopie van je paspoort.
 • Bij financiële garantstelling: Kopie van bewijsstukken van je inkomen gelijk of hoger dan het norminkomen.
 • Medische reisverzekering afsluiten.

Zie hier een lijst van documenten en bewijsstukken die nodig zijn voor de aanvraag van een visum: aanvraag-schengenvisum-verplichte-documenten Let op: de documenten en formulieren die een ambassade vraagt ter onderbouwing van een visumaanvraag kan per ambassade verschillen. Een ambassade is vrij om meer of minder bewijsstukken te vragen. Raadpleeg daarom altijd de website van de ambassade.

Medische reisverzekering voor visum afsluiten

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast uit Iran is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je zeer snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Premies voor een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Dekking medische reisverzekering

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze verzekering voldoet aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar Iran) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De dekking van deze speciale reisverzekeringen gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd vooraf de polisvoorwaarden.

Belangrijke informatie over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast uit Iran een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor gasten uit Iran of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739