vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Buitenlandse toeristen massaal naar Amsterdam voor troonwisseling

Buitenlandse toeristen massaal naar Amsterdam voor troonwisseling

Buitenlandse toeristen massaal naar Amsterdam voor troonwisseling

Buitenlandse toeristen willen graag deze bijzondere gebeurtenis meemaken en grijpen de troonswisseling op 30 april aanstaande massaal aan voor een city trip naar Amsterdam. Het aantal boekingen van buitenlandse toeristen uit onder andere Italië, Duitsland en de VS steeg voor de periode rond Koninginnedag met 25 procent of meer ten opzichte van 2012.

Dit blijkt uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl.

Stijging boekingen andere landen

Vooral Italianen lijken de hoofdstad te kunnen vinden in deze periode. Het aantal Italianen dat boekte steeg met maar liefst 35 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Ook het aantal boekingen door Amerikaanse reizigers en het aantal mensen uit Duitsland dat een boeking deed steeg aanzienlijk met respectievelijk 31 en 25 procent. Opvallend daarbij is dat Italië, Duitsland en de Verenigde Staten, de landen die de grootste stijgingen in boekingscijfers laten zien, alle drie geen eigen Koningshuis hebben. Het aantal boekingen door Nederlanders zelf nam ook toe. Terwijl Nederland in 2012 niet eens in de top tien voorkwam, staat Nederland nu op de achtste plek van landen die een stedentrip naar Amsterdam boekten in deze periode.

Lengte verblijf buitenlandse bezoekers

Het grootste deel van de buitenlandse toeristen die voor de troonswisseling ons land bezoekt, blijft drie nachten (30 procent), 24 procent blijft vier nachten, 21 procent blijft twee nachten. Elf procent van de bezoekers blijft slechts een nacht om aanwezig te zijn bij de abdicatie. Daarnaast valt op dat toeristen dit jaar verder kijken dan alleen hotels als accommodatie om te verblijven, er wordt ook veel gezocht naar hostels en appartementen. Langer van te voren boeken? Er is tevens onderzocht of er langer van tevoren geboekt werd dan in voorgaande jaren rond Koninginnedag. Het aantal toeristen dat meer dan twee maanden van te voren boekte, steeg licht van 23 procent in 2012 naar 26 procent nu. Het aantal toeristen dat meer dan drie maanden van te voren boekte, steeg eveneens licht van 18 procent in 2012 naar 22 procent in 2013.

Top 5- Buitenlandse toeristen in Amsterdam rond 30 april 2013

  1. Amerikanen
  2. Britten
  3. Italianen
  4. Duitsers
  5. Japanners

 

Reisverzekeringblog.nl Tip: Jij kan voor familie en vrienden, zowel binnen als buiten Europa, die naar Nederland willen reizen voor vakantie en/of familiebezoek, een reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie over een reisverzekering voor buitenlanders

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739