vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Chinese toeristen dit jaar vaker naar Europa

Chinese-toeristen Dit jaar gaan ruim 130 miljoen Chinezen op vakantie naar het buitenland. Dat is een stijging van 10 procent met een jaar eerder. Vooral Europa is in trek bij toeristen uit het Aziatische land.

“Mensen hebben genoeg van de Aziatische buurlanden en willen naar Europa”, vertelt directeur van de Chinese toerisme-academie Wei Xiao’an.

Er wordt nog wel veel gereisd naar buurlanden als Zuid-Korea en Japan, toch is er steeds meer interesse in Europese landen. Landen met een soepeler visumbeleid zijn overigens meer in trek dan landen waar men streng is. Frankrijk kent voor Chinezen een soepeler visumbeleid en trekt daarom meer toeristen aan dan Duitsland.

Angst voor terrorisme of de vluchtelingencrisis in Europa schrikt Chinese toeristen niet af, stelt Wei. Wel was er een daling van 18 procent te zien in het aantal toeristen dat naar Frankrijk afreisde in december na de aanslagen daar. “Er is enige invloed, maar niet een fundamentele verandering in reisgedrag.”

Omdat Chinese toeristen vaak meer geld uitgeven aan luxe goederen dan toeristen uit andere landen, zorgen zij voor een stimulans van de economie.

Chinezen kunnen binnenkort op meer plaatsen in China een Schengenvisum aanvragen voor Nederland en andere Europese landen. Ieder Schengenland mag nu 15 visalocaties hebben in China. Nederland heeft zich sterk gemaakt voor de totstandkoming van deze overeenkomst.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739