vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Chinezen goed voor het internationaal toerisme

chinese-toeristen

Chinezen goed voor het internationaal toerisme

Chinese toeristen hebben vorig jaar wereldwijd 102 miljard dollar (circa 75,5 miljard euro) uitgegeven. Het land bezet daarmee de eerste plaats als het gaat om toeristische bestedingen in het buitenland. Dat meldt de Wereld Toerisme Organisatie (WTO).

De VN organisatie verklaart dit record door de toename van de inkomens van de Chinezen en de versoepeling van de voorwaarden om te kunnen reizen. Het aantal Chinese toeristen die naar het buitenland gingen steeg van 10 miljoen in 2000 naar 83 miljoen in 2012. De internationale bestedingen van die reizigers nam sinds 2000 toe met bijna een factor acht. Met die 102 miljard dollar gaven Chinezen 40 procent meer uit dan in 2011.

Duitsers en Amerikanen zijn tevens interessant voor de toeristische inkomsten, beide zijn goed voor circa 62 miljard euro. Daarna volgen Italianen, Japanners, Fransen en Britten.

Ook Russen en Brazilianen besteden steeds meer tijdens hun buitenlandse vakanties. Russische toeristen spendeerden op één jaar 32 procent meer, wat hun totaal op 31 miljard euro bracht. Brazilië rukt op van de 29ste naar de twaalfde plaats met 16,2 miljard euro bestedingen. Voor het eerst werd het record 1 miljard internationale toeristen overschreden, dat ondanks de slechte economische vooruitzichten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739