vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Deze reisverzekering biedt dekking bij code oranje!

Code rood of oranje? Deze reisverzekering biedt dekking!
Code rood of oranje? Deze reisverzekering biedt dekking!

Wil je naar land of gebied met code oranje of zelfs code rood, voor vakantie of om andere redenen? Met deze reisverzekering en of ziektekostenverzekering heb je gewoon dekking (ook voor Covid-19), zonder beperkingen.

Reizen naar een gebied met een oranje of rood reisadvies betekent vaak dat je reisverzekering geen dekking biedt. Er zijn reisverzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden, maar er zijn ook reisverzekeraars die dan alleen dekking bieden voor risico’s die niet met corona te maken hebben.

Code rood of oranje? Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt gewoon dekking!

Wil je gewoon 100% gedekt zijn voor Corona en andere ziekten ook als je naar een code oranje of rood land reist? Wij adviseren je voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering te kiezen. Dat is een verzekerings pakket met los af te sluiten verzekeringen, zoals ziektekosten, reis- annuleringsverzekeringen. Kies je voor de ziektekostenverzekering en de reisverzekering dan ben je uitstekend verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten. Deze verzekering is speciaal voor Nederlanders die naar het buitenland gaan om te reizen, werken of wonen. Of die al in het buitenland wonen.

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kan je voor minimaal 2 dagen en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Lees hier meer informatie: Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je ook nog korting op de premie.

Kleurcodes en reisadviezen

Elk reisadvies heeft een classificatie die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode. De kleuren geven je een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. En zo ja, hoe ernstig die dreiging is. Er worden vier kleuren  gebruikt bij een reisadvies, de zogenaamde kleurcodes:

Kleurcode groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat je in Nederland gewend bent. Let op jezelf en jouw eigendommen. Net zoals je dat in Nederland doet. Soms moet je op extra op bepaalde zaken letten.

Kleurcode geel: let op, veiligheidsrisico’s
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Bereid je daarop voor en let extra op.

Kleurcode oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert je alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer je besluit toch af te reizen, bereid je dan zeer goed voor.

Kleurcode rood: beter niet naar toe reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Oranje reisadvies en COVID-19-risicogebied

Een COVID-19-risicogebied is een land of gebied met een oranje reisadvies vanwege een verhoogd besmettingsrisico. Of een land of gebied een COVID-19-risicogebied is, staat in het reisadvies. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een land een oranje reisadvies krijgt. Vanwege de veiligheidssituatie, of omdat een land quarantaineverplichtingen oplegt aan Nederlandse reizigers als zij in dat land aankomen. Lees dus altijd het hele reisadvies en ga niet alleen af op de kleurcode.

Reisadviezen zijn niet bindend

De reisadviezen van het ministerie zijn niet bindend. Je bent niet strafbaar om toch naar en land met code oranje of rood te reizen. Het blijft de verantwoordelijkheid van jezelf om een reis wel of niet te laten doorgaan.

Reis je naar een land met code oranje of rood dan is de Tijdelijk in het Buitenland ziektekosten- en reisverzekering gewoon geldig!


Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig bijvoorbeeld voor een visum of toegang tot een land. Die kan op verzoek worden verstrekt als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Neem desnoods even contact met ons op.


Tijdelijk in het Buitenland-verzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Uitgebreid);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Vragen?

Heb je vragen over een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor het reizen naar landen met code oranje of rood? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739