vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Covid verzekering Indonesië

Covid verzekering voor Indonesië nodig? Een reisverzekering voor Indonesië met dekking voor corona, regel je hier snel en voordelig, je ontvangt dan gratis een Engelstalige verklaring.

Je hebt al een kortlopende Covid reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring voor Indonesië v.a.: € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring met dekking voor corona v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Een verzekering voor Indonesië kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar.

Covid verzekering Indonesië
Covid verzekering Indonesië

Wat is een Covid verzekering voor Indonesië

Met de Covid-19 dekking op de kortlopende of doorlopende reisverzekering voor Indonesië, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de kortlopende- of doorlopende reisverzekering wordt aangeboden*:

Voor de Indonesië verzekering met covid dekking geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt in Indonesië ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor je vertrek naar Indonesië.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
 • *De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Inreisvoorwaarden Indonesië

Per 18 mei is de verplichte PCR-test voor vertrek naar Indonesie niet meer nodig. Daarnaast is er besloten dat mondmaskers in de buitenruimte niet meer verplicht zijn. Ga je op reis naar Indonesie of Bali? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden);
 • een bewijs van vaccinatie (volledige vaccinatie) vanaf 18 jaar;
 • een visa on arrival (bij aankomst op de luchthaven voor 35 euro in cash);
 • een Engelstalig verzekeringsbewijs voor COVID-19 gerelateerde uitgaven;
 • reizigers moeten de PeduliLindungo App (pas te activeren in Indonesië) downloaden.

Gratis Engelstalige verzekeringsverklaring bij een Covid verzekering Indonesië

Je ontvangt de gewenste verzekeringsverklaring voor Indonesië, wanneer je hier op deze website een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit. Je dient daarvoor wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Deze verzekering moet de volledige periode dekken dat je in Indonesië bent. Wij zorgen er voor dat je een Engelstalige verzekeringsverklaring, snel per e-mail ontvangt.

Let op: Wij kunnen alleen gratis een Engelstalige verklaring voor Indonesië laten opmaken, wanneer je op deze website een reisverzekering afsluit.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië?

Een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jouw reis naar Indonesië met vermelding van 100.000 dollar Covid-dekking is eenvoudig te verkrijgen:

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende Covid verzekering voor Indonesië van Allianz af, met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur ons een e-mail met vermelding van je polisnummer naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige verzekeringsverklaring.
 • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden (duurt 2-4 werkdagen).

Let op: Alleen als je de bovenstaande stappen volgt kunnen wij zorgen voor de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië. Dus de reisverzekering alleen op deze website afsluiten.

Covid verzekering voor Indonesië afsluiten

Wil je een gratis Engelstalige verzekeringsverklaring bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou reis naar Indonesië? Sluit dan hieronder de reisverzekering van jouw keuze af (Let op: minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Ga je voor langere periode naar Indonesië? Kies voor de doorlopende reisverzekering!

Ga je voor een langere periode naar Indonesië of meerdere keren per jaar op reis, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uitgaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. Sluit hieronder een Covid verzekering voor Indonesië af.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een Covid verzekering voor Indonesië (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een covid verzekering voor Indonesië met een Engelstalige verzekeringsverklaring.

Hebben jullie een Covid verzekering voor de Indonesië?

Jazeker. Sluit hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af en wij zorgen voor de verplichte Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië.

Geven jullie een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië af?

Ja. Heb je voor je reis naar Indonesië een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering van Allianz afsluit.

Staat op de Engelstalige verzekeringsverklaring ook dat ik voor covid-19 verzekerd ben?

Jazeker, tot 100.000 dollar.

Wat komt er in de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz te staan?

Onder andere, het soort reisverzekering, de naam van de verzekerde, polisnummer, geldigheidsdatum van de polis, werelddekking en het telefoonnummer van de verzekeraar. Verder deze tekst: We hereby confirm that the person named below has Travel Insurance for medical costs that covers all emergency health care, including health care related to the Covid-19 virus, up to $ 100.000. Only if not covered by a health insurance policy and if the abovementioned insured person has not travelled against government advice.

Moet ik voor de Engelstalige verzekeringsverklaring betalen?

Nee, die is gratis als je hier een medische reisverzekering afsluit of als je al een Allianz reisverzekering hebt (met dekking voor medische kosten en werelddekking).

Welke dekkingen voor de reisverzekering moet ik kiezen?

In ieder geval medische kosten en werelddekking. Je kan de reisverzekering verder uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Zijn medische kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd?

Raak je besmet met corona tijdens je reis of verblijf in Indonesië? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat kost de medische reisverzekering?

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Wat is beter een kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Ga je voor een langere periode naar het buitenland dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Over indonesie

Indonesië is een indrukwekkend grote archipel in Zuidoost Azië die zich uitstrekt over de evenaar tussen de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Er zijn 18.110 eilanden en 108.000 kilometers strand in Indonesië. In Nederland zijn vooral Bali, Lombok en Java bekende toeristische bestemmingen.

Bali, het ‘Godeneiland’, is een van de kleinere eilanden van Indonesië, vergeleken met Java of Sumatra. Hoewel Indonesië is het grootste islamitische land van de wereld is, is op Bali de bevolking overwegend hindoe. Er zijn zeer veel tempels, waar vrouwen om zegen komen vragen over schalen met kleurrijke stapels voedsel, die zij op het hoofd naar de tempel dragen en weer terug naar huis. De rijstvelden of sawa’s op de terrassen op de steile hellingen van de vulkanen zijn indrukwekkend. Er staan op het eiland veel palmen en bananenbomen.

Vragen?

Heb je vragen over een Covid verzekering voor Indonesië? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739