vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische verzekering met Covid dekking voor Thailand (Thailand Pass QR-code) – Snel geregeld!

Covid verzekering voor Thailand - Snel geregeld!

Heb je voor je reis naar Thailand een medische verzekering nodig met een dekking van tenminste 50.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische verzekering voor Thailand (code oranje of rood) kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar, die wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een Thailand Pass QR-code!

Je hebt al een uitgebreide ziektekostenverzekering voor Thailand met werelddekking (exclusief de VS) vanaf € 25,24 per maand, dus voor de kosten hoef je het niet te laten (je kan de hoogte van de premie zelf beïnvloeden door de keuze van het pakket en de hoogte van het eigen risico).

Regel hier snel en eenvoudig je covid verzekering voor Thailand. Wij hebben een prima reisverzekering voor Thailand met corona dekking. Je hebt al een covid 19 verzekering voor Thailand vanaf 25 euro per maand.

Let op: De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je jonger of ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Engelstalige Covid 19 verklaring voor Thailand: dekking tenminste 50.000 dollar

Met de Tijdelijk in het buitenlandverzekering heb je medische dekking voor corona gerelateerde kosten in Thailand. Kies altijd voor de ziektekostendekking, de reisverzekering dekt namelijk geen medische kosten. De ziektekostendekking kent meerdere pakketten maar kies gerust voor de goedkoopste dekking.

Voor een Thailand Covid-19 medische verzekeringsverklaring (Thailand Pass QR-code) moet je ziektekosten meeverzekeren!

Als je eenmaal in de aanvraagmodule terecht komt, vul je de aanvraag en het gezondheidsvragenformulier in. Daarna kan je ervoor kiezen om de verzekering snel af te sluiten door akkoord te gaan met een clausule waarmee alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van de dekking. Als je hiervoor kiest, dan ontvang je de polis zo snel mogelijk in jouw e-mailbox.

Bij de Tijdelijk in het buitenland ziektekostenverzekering ontvangt je automatisch een Engelse verzekeringsverklaring. Voor je reis naar Thailand heb je een aangepaste verklaring nodig met de specifieke vermelding van een minimale dekking van 50.000 USD voor COVID-19 (op verklaring die je krijgt staat 100.000 dollar maar dat is geen probleem natuurlijk). Die kan je telefonisch aanvragen, nadat je de polis per e-mail hebt ontvangen (het telefoonnummer staat op de polis!). Vul het dus niet in bij de slotvraag van jouw aanvraag, want dan duurt je aanvraag langer.

De Engelstalige verzekeringsverklaring die je ontvangt voldoet aan alle eisen van de Thaise ambassade voor het verkrijgen van een Thailand Pass QR-code.

Hoewel Thailand een medische verzekering van tenminste 50.000 dollar vraagt, zal op de verklaring 100.000 dollar staan. De premie voor de verzekering blijft gelijk.

Inreisvoorwaarden voor Thailand: Thailand Pass en meer

Om vanaf 1 november naar Thailand te kunnen reizen moeten volledig gevaccineerde uit Nederland een Thailand Pass Qr-code aanvragen voorafgaan aan hun vertrek. Daarvoor heb je nodig:

 • een geldig visum of een re-entry permit (zonder visum kan ook voor maximaal 30 dagen – Visa Exemption);
 • een ‘Thailand Pass QR-code’ uitgegeven door de Thaise autoriteiten;
 • een medische verzekering van tenminste 50.000 dollar;
 • een bevestiging van een hotelboeking van minimaal 1 nacht in een SHA+ of AQ hotel);
 • en een medisch certificaat met een RT-PCR-laboratoriumresultaat waaruit blijkt dat COVID-19 niet is gedetecteerd uiterlijk 72 uur voor vertrek.

De Covid-verzekering moet duidelijk vermelden dat reizen naar een risicogebied (reisadvies kleurcode: oranje of rood zoals aangegeven door de Nederlandse overheid) geen invloed heeft op de omvang en hoogte van de COVID-19-dekking.

Thailand Pass

Wie vanaf 1 november naar Thailand wil reizen kan zich registeren voor de nieuwe Thailand Pass om zo een QR-code te krijgen. Met deze QR-code kan je eenvoudig en snel door immigratie op de luchthaven in Bangkok. De Thaise autoriteiten raden je aan om je ten minste 7 dagen voor jouw reisdatum te registreren voor het nieuwe elektronische inreisdocument van Thailand (Thailand Pass QR-code).

Let op: Je kan per 1 november alleen naar Thailand reizen met een ‘Thailand Pass QR-code’ uitgegeven door de Thaise autoriteiten!

Wat heb je nodig om vanaf 1 oktober 2021 naar Thailand te kunnen reizen?

Vanaf 1 november kunnen volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland zonder een verplichte quarantaine naar Thailand reizen. Wel is het verplicht om 1 nacht in een SHA+ of AQ hotel te boeken. Het hotel zorgt voor een PCR-test in Thailand en vervoer van de luchthaven naar je hotel.

Wat is er nodig om naar Thailand te reizen:

 1. Je checkt eerst welke documenten nodig zijn op: http://www.entrythailand.go.th/
 2. Je vraagt de Thailand Pass aan op: thailandpass.go.th (de website gaat op 1 november om 9.00 uur THT tijd online)
 3. Daarvoor gebruik je de volgende documenten:
  • Paspoort.
  • Vaccinatiecertificaat.
  • COVID-19 verzekeringsverklaring (minimaal 50.000 USD dekking).
  • Bevestigde ASQ hotelboeking of SHA+ hotelboeking van 1 nacht.
  • Kopie van een visum of re-entry (indien nodig voor lang verblijf).
 4. Je laat je voor jouw vertrek testen (PCR-Test) en je zorgt voor een Engelstalige testverklaring hebt, waarin staat dat je negatief getest bent.

Als je de QR code van je Thailand Pass hebt ontvangen kan je op reis naar het Land van de Glimlach!

Hoe kom ik aan een Engelstalige medische verzekeringsverklaring voor Thailand?

Wil je een ‘Thailand Pass’ aanvragen voor je reis naar Thailand? Dan moet je ook een Engelstalige medische verzekeringsverklaring met een verzekerd bedrag van tenminste 50.000 dollar kunnen overleggen. Deze verzekering moet de periode dekken dat je in Thailand bent.

Met de Tijdelijk in het buitenlandverzekering heb je medische dekking voor corona gerelateerde kosten inThailand, welke kleur het land ook heeft of krijgt. Kies voor de ziektekostendekking, de reisverzekering dekt namelijk geen medische kosten. Er zijn meerdere dekkingen maar kies voor de goedkoopste dekking. Jouw zorgverzekering dekt namelijk ook wereldwijd spoedeisende hulp.

Als je eenmaal in de aanvraagmodule terecht komt, vul je de aanvraag en het gezondheidsvragenformulier in. Daarna kan je ervoor kiezen om de verzekering snel af te sluiten door akkoord te gaan met een clausule waarmee alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van de dekking. Als je hiervoor kiest, dan ontvangt je de polis zo snel mogelijk in jouw emailbox (meestal binnen een uur). De Thailand verzekeringsverklaring kan je telefonisch aanvragen, nadat je de polis per e-mail hebt ontvangen. Vul het dus niet in bij de slotvraag van jouw aanvraag, want dan duurt je aanvraag langer.

Om de verklaring te krijgen neem je dus de volgende stappen:

 1. Je sluit op deze website een ‘Tijdelijk in het Buitenland’ verzekering met ziektekostendekking af (Let op: De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je jonger of ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk).
 2. Moet het snel gaan, ga dan akkoord met de clausule dat bestaande klachten zijn uitgesloten.
 3. Wacht tot je de polis hebt ontvangen (gaat per e-mail).
 4. Neem contact op met de verzekeraar voor de Thailand verklaring (adresgegevens staan op de polis) en vermeld ook je polisnummer.
 5. De Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring ontvang je snel (meestal dezelfde dag) per e-mail. Daar staat 100.000 dollar op maar dat wordt natuurlijk geaccepteerd (het verzekerd bedrag moet minimaal 50.000 dollar zijn).

Ziektekostenverzekering voor Thailand met Covid dekking

Ga je naar Thailand? En heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor het aanvragen van de Thailand Pass? Dan kan je ervoor kiezen om hier een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee ben je gewoon 100% gedekt voor Corona en andere ziekten ook als je naar Thailand afreist (code oranje). Je kan de ziektekostenverzekering ook nog uitbreiden met een reisverzekering. Met de Tijdelijk in het buitenland verzekering ben je o.a. verzekerd voor:

 • SOS-dekking*
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

*De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest. Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Ziektekostenverzekering en reisverzekering voor Thailand met dekking voor oranje reisadvies.
 • Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar of euro is geen probleem (verklaring vraag je aan na ontvangst van de polis).
 • Verzekeringsverklaring met “40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment”voor een Thais visum is geen probleem.
 • Voor iedereen die voor langere tijd naar Thailand gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionado’s.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een Covid verzekering voor Thailand (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een medische verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja, heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visum of de Thailand Pass QR-code (per 1 november 2021)? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit.

Geven jullie ook een Engelstalige verzekeringsverklaring voor een Thais visum af?

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visumaanvraag voor Thailand? Wij kunnen de volgende tekst ook op de verklaring zetten: “This health insurance policy covers the length of stay in Thailand with 40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment.
Een Engelstalige verzekeringsverklaring (met de vereiste 50.000 dollar dekking voor Covid-19) is ook geen probleem. Sluit de ziektekostenverzekering af.

Wat kost een ziektekostenverzekering voor Thailand bij jullie?

Een ziektekostenverzekering voor Thailand heb je al vanaf € 25,24 per maand (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Wat valt er onder de dekking van de ziektekostenverzekering?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Comfort dekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze ziektekostenverzekering voor Thailand nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering.

Ik reis naar Thailand waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in Thailand en andere landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor Thailand met dekking voor Covid van tenminste 50.000 dollar? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739