vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Covid verzekering voor Thailand – Snel geregeld!

Covid verzekering voor Thailand - Snel geregeld!

Heb je voor je reis naar Thailand een Covid verzekering nodig? Een Covid verzekering voor Thailand (code oranje of rood) kan je hier snel en voordelig afsluiten. Een Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar of euro is geen probleem (neem contact met ons op).

Reizen naar een gebied met een oranje negatief reisadvies betekent vaak dat je reisverzekering of andere verzekeringen dekkingsbeperkingen kent. Er zijn zelfs verzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden. Wij hebben een ziektekostenverzekering die je kan uitbreiden met een reisverzekering en waarbij je toch verzekerd bent voor Covid, ook als je naar een code oranje land reist.

Je hebt al een uitgebreide ziektekostenverzekering met werelddekking (exclusief de VS) vanaf € 25,24 per maand, dus voor de kosten hoef je het niet te laten (je kan de hoogte van de premie zelf beïnvloeden door de keuze van het pakket en de hoogte van het eigen risico).

Let op: De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je jonger of ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Ziektekostenverzekering voor Thailand met Covid dekking

Ga je naar Thailand? Dan kan je ervoor kiezen om hier een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee ben je gewoon 100% gedekt voor Corona en andere ziekten ook als je naar Thailand afreist (code oranje). Je kan de ziektekostenverzekering ook nog uitbreiden met een reisverzekering. Met de OOM Tijdelijk in het buitenland verzekering ben je o.a. verzekerd voor:

 • SOS-dekking*
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

*De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest. Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Uitbreiding reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze);
 • repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor Thailand kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je ook nog korting op de premie.

Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Ziektekostenverzekering en reisverzekering voor Thailand met dekking voor oranje reisadvies.
 • Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar of euro is geen probleem (neem contact met ons op).
 • Verzekeringsverklaring met “40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment”voor een Thais visum is geen probleem.
 • Voor iedereen die voor langere tijd naar Thailand gaat (minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionado’s.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je de premie berekenen of de tijdelijke ziektekostenverzekering voor Thailand afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze ziektekostenverzekering is per dag opzegbaar.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een Covid verzekering voor Thailand (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja, heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor een visum of CoE (Certificate of Entry)? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Neem daarna voor de Engelstalige verklaring contact met ons op.

Geven jullie ook een Engelstalige verzekeringsverklaring voor een Thais visum af?

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visumaanvraag voor Thailand? Wij kunnen de volgende tekst ook op de verklaring zetten: “This health insurance policy covers the length of stay in Thailand with 40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment.
Een Engelstalige Covid-19 verklaring (met de vereiste 100.000 dollar dekking voor Covid-19) is ook geen probleem. Sluit de ziektekostenverzekering af en neem even contact met ons op. Wij zorgen dan voor de gewenste verklaring.

Wat kost een ziektekostenverzekering voor Thailand bij jullie?

Een ziektekostenverzekering voor Thailand heb je al vanaf € 25,24 per maand (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Wat valt er onder de dekking van de ziektekostenverzekering?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Comfort dekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze ziektekostenverzekering voor Thailand nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering.

Ik reis naar Thailand waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in Thailand en andere landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor Thailand met dekking voor Covid? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!    

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739