vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Diefstal tijdens vakantie grootste angst van Nederlanders

Diefstal op reis

Diefstal tijdens vakantie grootste angst van Nederlanders

Maar liefst 6 op de 10 Nederlanders is bang voor onheil tijdens een vakantie in het buitenland. Vakantiegangers zijn vooral bevreesd voor diefstal in hun vakantieland.

Een beet van een enge kwal, de lokale taal niet begrijpen, rare insecten, té exotische gerechten en kan ik wel betalen aan de kassa? Uit onderzoek van MasterCard, uitgevoerd onder 650 respondenten, blijkt dat Nederlanders de meest uiteenlopende angsten hebben tijdens hun buitenlandse reis.

Top 3 angsten vakantiegangers

De top drie vakantie-angsten:

  1. Bestolen worden tijdens je vakantie.
  2. Vreemde insecten en ongedierte.
  3. Vliegangst.

Verder noemden respondenten de angst die ze bekruipt als ze voor het eerst hun bikini of zwembroek weer aan moeten en de onzekerheid of ze wel kunnen betalen aan de kassa in het buitenland. Zijn die angsten gegrond? Vaak niet. Vliegen was bijvoorbeeld nog nooit zo veilig.

Daarnaast blijkt dat Nederlanders geen moment onbereikbaar willen zijn, meer dan de helft neemt de iPad, smartphone en laptop mee op reis om zo de vakantiemomenten te delen met het thuisfront. Ook zijn zonnebrandcrème en aftersun vaste items die mee gaan (74%), bang zijn om te verbranden hoeft dus niet!

Zonnen met Chantal Janzen

25% van de Nederlanders die geen enkele angst voor een vakantie in het buitenland heeft, wil graag een onbezorgde vakantie doorbrengen met Chantal Janzen. Daarnaast laat 15% zich graag op reis meenemen door tourguide Floortje Dessing en is ook Jan Kooijman erg populair.


Reisverzekeringblog tip: Wij hebben een aantal nuttige tips voor je om diefstal van je reisbagage te voorkomen: Voorkom diefstal van reisbagage Daarnaast is het raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat je weer nieuwe spullen kan aanschaffen wanneer je het slachtoffer bent van diefstal tijdens jouw vakantie.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739