vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering en 5 veel gemaakte fouten!

Doorlopende reisverzekering en 5 veel gemaakte fouten!
Doorlopende reisverzekering en 5 veel gemaakte fouten!

Veel Nederlanders hebben een doorlopende reisverzekering, dat is begrijpelijk want deze is vaak voordeliger en biedt gemak. Toch gaat er regelmatig wat fout en soms zelfs met verregaande gevolgen. 

Ondanks dat je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, dien je toch regelmatig je polis na te kijken. Het kan namelijk voorkomen dat je doorlopende reisverzekering niet meer aansluit bij jouw reisgedrag. Bijvoorbeeld omdat je alleen Europadekking hebt en een verre reis gaat maken. In het slechtste geval ga je onverzekerd op reis omdat jouw polis geen dekking biedt.

Dit zijn de vijf meest voorkomende fouten bij verzekerden met een doorlopende reisverzekering:

  1. Je hebt een doorlopende reisverzekering met Europadekking maar gaat een reis maken buiten Europa. Je moet als je buiten Europa gaat reizen voor werelddekking kiezen anders ben je niet verzekerd
  2. Je gaat een langdurige aaneengesloten reis maken. Een doorlopende reisverzekering kent een beperking voor het maximale aaneengesloten periode van reizen en/of verblijf. Ga je bijvoorbeeld langer dan 180 dagen op reis, dan is je doorlopende reisverzekering daar ongeschikt voor en kan je beter een Globetrotter Verzekering afsluiten waarmee je 24 maanden op reis kunt.
  3. Je gaat op vakantie een bijzondere sport beoefenen en denkt dat je verzekerd bent op je doorlopende reisverzekering. Bijzondere, extreme en gevaarlijke sporten zijn vrijwel altijd uitgesloten op een standaard doorlopende reisverzekering. Wil je tijdens je vakantie leren kitesurfen of ga je een dagje raften? Dan moet je dat extra meeverzekeren op je doorlopende reisverzekering anders ben je niet verzekerd.
  4. De polis van je doorlopende reisverzekering sluit niet meer aan bij je persoonlijke situatie. Geboorte van kinderen, huwelijk, samenwonen, enz. heeft consequenties voor je polis. Vergeet niet om dit door te geven aan je reisverzekeraar.
  5. Er zijn geen medische kosten meeverzekerd (de basiszorgverzekering biedt onvoldoende dekking). In veel landen zijn de zorgkosten aanzienlijk hoger dan in Nederland. Je kunt dan niet volstaan met uitsluitend een basiszorgverzekering die alleen de medische kosten dekt voor kostprijsbedragen die in Nederland gelden. Het is verstandiger om je polis uit te breiden met de dekking geneeskundige kosten.

Controleer altijd ruim voordat je op reis gaat of je doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt en helemaal ‘up to date’ is. Vraag eventueel advies bij ons.

Vragen?

Heb je een vraag over je doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739