vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doorlopende reisverzekering Allianz: 10 meest gestelde vragen en antwoorden

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

In dit artikel lees je de 10 meest gestelde vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Het stellen van vragen over de doorlopende reisverzekering is altijd goed omdat het helpt om beter inzicht te krijgen over de reisverzekeringen van Allianz. Hierdoor kun je de juiste keuze maken en eventuele problemen of onduidelijkheden voorkomen. Bij het overwegen van een doorlopende reisverzekering is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke dekkingen je kan kiezen, welke uitsluitingen er mogelijk zijn en hoe het claimen van een schade verloopt. Door de juiste vragen en antwoorden te lezen kun je gemakkelijker de reisverzekering vergelijken met andere opties en er meer zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt.

1. Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Het pakket Budget van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening: SOS-hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Bagage: Verzekerd bedrag is maximaal € 1.500,- bij verlies/diefstal/beschadiging/vermissing.
 • Rechtsbijstand: Met Rechtsbijstand ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa zelfs volledig en buiten Europa tot maximaal € 50.000,- (voor contractuele geschillen geldt een maximum van € 5.000,-).

Het pakket Uitgebreid van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500,-) + rechtsbijstand.
 • Medische kosten: de medische kosten in het buitenland zijn volledig gedekt (inclusief je verplicht eigen risico van je zorgverzekering). Er geldt geen eigen risico op medische kosten.

Het pakket Compleet van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000,-) + medische kosten + rechtsbijstand.
 • Ongevallen: Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Uitkering bij overlijden: € 25.000,- en uitkering bij blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Mogelijk uitbreidingen doorlopende reisverzekering Allianz

Je kunt de doorlopende reisverzekering van Allianz uitbreiden met:

 • Dekkingsgebied: Kies werelddekking als je buiten Europa reist. Onder Europa wordt mede verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Ook is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden.
 • Maximaal aaneengesloten reisduur: Kies hoe lang je maximaal aaneengesloten op reis gaat naar het buitenland. Standaard is dat 60 dagen, maar dit kun je uitbreiden naar 180 dagen.

Pakket uitbreidingen van de doorlopende reisverzekering

Heb je gekozen voor het het pakket Uitgebreid of Compleet op de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan kun je ook nog kiezen voor de dekkingen:

 • Wintersport en risicosporten: Je bent verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van risicosporten (bijv. paragliding). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • SOS-autohulp: Met SOS-autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor bij een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Doorlopende annuleringsverzekering: De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Bestaat de reis uit meerdere onderdelen, die je (deels) zelf hebt samengesteld? En valt een onderdeel van de reis, waardoor je niet of pas later aan het volgende deel van je reis kan beginnen? Dan krijg de annulerings- of omboekkosten vergoed tot maximaal € 500,-. Is de reissom per persoon hoger dan € 1.500,-? Verhoog dan de dekking naar € 3.000,-.

Tip: Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Kies dan naast de dekking Wintersport en Risicosporten ook een pakket waar Medische kosten in zit (Compleet of Uitgebreid). Dan ben je hiervoor wel verzekerd.

2. Vanaf wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 reis of vakantie. Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reisverzekering af te sluiten. De keuze voor een reisverzekering kortlopend of doorlopend, heeft dus vooral te maken met hoelang en hoe vaak je op reis gaat. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is van drie situaties afhankelijk:

 1. Jouw gezinssamenstelling, zoals alleenstaand, stel of gezin.
 2. Het aantal keren dat je op vakantie of reis gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering flink oplopen.
 3. De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger.

Overweeg je een doorlopende reisverzekering af te sluiten, maar weet je nog niet of die voordeliger is, dan kunnen deze voorbeelden je daarbij helpen:

 • Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger bij minstens twee vakanties per jaar.
 • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
 • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (bij de doorlopende reisverzekering hoef je voor slechts 1 kind premie te betalen).

3. Is een weekendje of dagje weg in Nederland ook verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Jazeker. Een weekendje of dagje weg is verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting. Je moet dus een bewijs van overnachting kunnen laten zien. Een dagje uit in Nederland zonder overnachting is niet gedekt op de doorlopende reisverzekering. Een dagtrip in het buitenland is altijd gedekt op je reisverzekering, ook zonder bewijs van overnachting.

4. Hoelang kan ik aaneengesloten op reis met de doorlopende reisverzekering?

Met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor 60 dagen aangesloten verblijf of aangesloten reizen in het buitenland. Dit kun je uitbreiden naar 180 dagen.

Doorlopende reisverzekering Allianz: 10 meest gestelde vragen en antwoorden
Doorlopende reisverzekering: 10 meest gestelde vragen en antwoorden

5. Mag ik werken met een doorlopende reisverzekering?

Alleen vrijwilligerswerk en ’taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd op de doorlopende reisverzekering van Allianz, als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Globetrotter Verzekering af.

6. Wat kost een doorlopende reisverzekering per maand?

De basis doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kost slechts €1,90 per maand als je jonger bent dan 27 jaar. Ben je ouder dan heb je al een doorlopende reisverzekering met basisdekking voor Europa vanaf € 1,95 per maand. Een ander voordeel bij een gezin is dat je bij Allianz slechts voor 1 kind premie hoeft te betalen en dat studerende uitwonende kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd zijn. Ook na een scheiding kunnen kinderen tot 27 jaar die bij de ex-partner wonen, gratis meeverzekerd worden op de polis van de vader of moeder die ergens anders woont. Hierbij geldt bovendien dat je slechts voor één kind premie hoeft te betalen.

7. Waar moet ik op letten als ik doorlopende reisverzekeringen met elkaar wil vergelijken?

Je bent natuurlijk al snel geneigd om naar de maandelijkse premie voor de doorlopende reisverzekering te kijken als je wilt vergelijken. Een lage premie is altijd wenselijk, maar let er wel op dat de premie aansluit bij de dekking voor jouw vakantiedoel. Bedenk voordat je de premies van reisverzekeringen gaat vergelijken eerst wat voor jou wel en niet belangrijk is bij een doorlopende reisverzekering. Neem je waardevolle bagage mee, dan is het misschien prettig als je een ruime bagagedekking hebt. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen, dan moet dit vaak extra verzekerd worden. Als je dit soort zaken in kaart hebt gebracht, kun je beter en nauwkeuriger de premies met elkaar vergelijken.

Om een doorlopende reisverzekering goed te kunnen beoordelen moet je meerdere onderdelen vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar:

 • Het dekkingsgebied.
 • De maximale vakantieduur.
 • Hoogte van de maximumvergoedingen voor bagage.
 • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
 • Wat voor afschrijving hanteert de verzekeraar? Wanneer krijg je nieuwwaarde en wanneer dagwaarde?
 • Zijn meerdere kinderen uit het gezin gratis meeverzekerd?
 • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?

De doorlopende reisverzekering van Allianz krijgt de hoogste waardering van financieel onderzoekbureau MoneyView. Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van 38 doorlopende reisverzekeringen. Net als eerdere jaren krijgt de doorlopende reisverzekering van Allianz vijf sterren voor de hoogste waardering.

8. Hoelang zit ik vast aan een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz kent flexibele voorwaarden. Je kunt (na de jaarprolongatie) de doorlopende reisverzekering per maand opzeggen, dus je zit nergens aan vast. De reisverzekering uitbreiden, bijvoorbeeld van Europadekking naar werelddekking, is zeer eenvoudig en kan ook tussentijds.

9. Hoe kan ik een claim indienen en hoe lang duurt het om een claim te verwerken?

Als je reisbagage beschadigd is of je reis onderbroken, is dat vervelend. Een claim indienen kan gemakkelijk en snel via een online formulier op de website van Allianz Global Assistance. Zodra je het formulier verstuurt, zal Allianz je schade zo snel mogelijk behandelen. Om de schade sneller af te handelen, vragen ze om extra documenten mee te sturen. Je krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging met je dossiernummer. Hierin staat dat je tussen 10 en 15 werkdagen een reactie ontvangt.

10. Wat gebeurt er als ik in het buitenland ziek word of een ongeval krijg?

SOS-hulpverlening valt standaard onder de doorlopende reisverzekering van Allianz. Dit houdt in dat de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten worden vergoed bij een ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerde zelf of van naaste familieleden. Ook de kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte of een ongeval van de verzekerde in het buitenland, opsporings- of reddingskosten en telecommunicatiekosten vallen onder deze dekking. Het enige wat jij of jouw familieleden hoeven te doen, is contact op te nemen met de Allianz alarmcentrale. Vervolgens regelen zij alles voor de verzekerde en bieden zij hulp aan het gezin.

Reizigersdiarree, oorontsteking of een botbreuk. Het is niet alleen vervelend, het kan ook nog eens veel geld kosten. Het is dan ook verstandig om medische kosten bij te verzekeren op de doorlopende reisverzekering van Allianz. Als de dekking medische kosten is meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering, dan worden de kosten van medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland volledig en tegen kostprijs vergoed. Dat geldt dus ook de kosten die niet onder de Nederlandse zorgverzekering vallen. Daarnaast biedt deze dekking ook een vergoeding voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering.

Hoe kan ik een doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten?

De Allianz doorlopende reisverzekering kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS-hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is jouw bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking op je doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een Allianz doorlopende reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Kies je voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan ben je verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 (medische) dienstverleners. Dat biedt jouw zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij calamiteiten.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Je kunt de verzekering hier snel en voordelig afsluiten!

Premie doorlopende reisverzekering Allianz

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Bekijk de onderstaande tabel voor een indicatie:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,90€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Uitbreiden met annuleringsverzekering

Je kunt de Allianz doorlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Ook een ‘samengestelde’ reis is standaard gedekt op de doorlopende annuleringsverzekering. De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ zit standaard bij de annuleringsverzekering. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden, dan hoef je niet te gaan en zal Allianz de kosten van je reis vergoeden.

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek.
 • Dekking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

Belangrijkste voordelen Allianz doorlopende reisverzekering

 • Doorlopende reisverzekering met gunstige lage premie, al vanaf €1,90 per maand.
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken en keuze uit drie pakketten.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Slechts premie voor 1 kind, meerdere kinderen gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd.
 • Ideale aanvulling met de doorlopende annuleringsverzekering (3e graad familie ook verzekerd bij pakket Uitgebreid en Compleet).

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance en jouw doorlopende reisverzekering vertrouwen.

Vragen en antwoorden over de Allianz doorlopende reisverzekering (FAQ)

Hieronder staan vaak gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kun je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz enkele standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kunt er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij minimaal twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf €1,90 per maand. Dat is inclusief 10% korting wanneer jij jonger bent dan 27 jaar. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest, daarom kun je altijd vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen wanneer beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je, maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je, maar voor één kind, premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Is er een limiet op het aantal reizen dat gedekt is?

Nee, je kunt zo vaak op reis gaan als je wilt, wel is er sprake van een maximale aaneengesloten reisduur. De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kun je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het geschiktst; hiermee kun je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. Ga je op reis buiten de genoemde gebieden, bijvoorbeeld naar Brazilië of Thailand? Kies dan voor werelddekking.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Moet ik medische kosten meeverzekeren; ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten mogelijk niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt, ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Is er 24/7 hulp bij nood of ongeval?

Jazeker. De Alarmcentrale van Allianz is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Je wordt altijd geholpen in de Nederlandse taal. Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 37 landen, en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende verzekering is, na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739