vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Doorlopende reisverzekering minder in trek door crisis

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering minder in trek door crisis

De financiële crisis krijgt dit jaar meer invloed op de vakantie en verzekeringen. Zo zijn reisverzekeringen duidelijk minder in trek. Vooral de doorlopende reisverzekering wordt minder afgesloten of wordt stop gezet.

Dit blijkt uit de Zomer Zekerheidsindex 2013 van Nationale-Nederlanden die vandaag is gepubliceerd.

Vakantiegedrag

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) zegt dat hun vakantiegedrag bepaald wordt door de crisis; minder vaak of niet op vakantie gaan neemt de overhand. Toch zegt bijna 70% van de jongeren en de hogere inkomensklassen zich niets van de crisis aan te trekken, maar ze verlagen wel de vakantiefrequentie.

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn minder in trek. Met name de doorlopende reisverzekering wordt minder afgesloten of wordt stop gezet. Had in 2012 nog 88 % van de Nederlanders een reisverzekering, dit jaar is dit gedaald naar 82%. 16% gaat zonder reisverzekering op vakantie, een opvallende stijging van 5% ten opzichte van 2012. Daarbij maakt bijna eenvijfde van de vakantiegangers (19%) iets vervelends mee op vakantie. Opmerkelijk hierbij is wel dat dit bijna altijd mensen zijn met een reisverzekering.

Minder op vakantie

Zes procent minder Nederlanders (74%) gaan dit jaar op vakantie, in 2012 was dit nog 80%. Daarnaast zegt een kwart van de ondervraagden dit jaar nog minimaal 1 maal op vakantie te gaan, vorig jaar was dit 40%. Toch blijft ook dit jaar de auto het meest populaire vervoermiddel en maakt het vliegtuig een kleine stijging door. Als een vakantie geboekt wordt, is Nederland als vakantieland iets populairder geworden, terwijl het buitenland ligt daalt. Als reisgenoot ligt de voorkeur wel bij de eigen partner (63%) en het genot wordt nog groter als de dag zelf ingevuld mag worden (41%).

De veiligheidsbeleving van Nederlanders is het hoogst in Europa. Hierbij gaan Duitsland en Oostenrijk aan kop (41 en 20%). Buiten Europa voelen de ondervraagden zich minder veilig. Aanleiding hiervoor zijn vooral gebeurtenissen die het nieuws halen.

Onderzoeksbureau TNS NIPO onderzocht de zekerheidservaring van Nederland onder 1318 respondenten.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739