vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Duitsland populaire kerstvakantiebestemming bij Nederlanders

Dit jaar gaan er, net zoals vorig jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing.

Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo’n 950.000 (+50.000). Zo’n 850.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

Iets meer kerstvakanties in eigen land

De kerstvakantie blijft een populaire periode om er tussenuit te gaan. Met name een bungalowvakantie met familie en/of vrienden in de buurt van het bos zijn populair. De bungalow is de favoriete verblijfsaccommodatie tijdens de kerstvakantie. De grote bungalowparken zien een toename in boekingen voor de kerstvakantie vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie in eigen land.

Duitsland populair

Zo’n 850.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de meest populaire bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739