vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

E-visum voor Vietnam vanaf deze maand verkrijgbaar voor Nederlanders

Reizigers naar Vietnam met een Nederlands paspoort kunnen vanaf 4 januari op een eenvoudige manier online een e-visum aanvragen voor dit land in Zuidoost-Azie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft in december besloten Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt. Het e-visum voor Vietnam kan worden aangevraagd op de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD 25) volgens de instructies op de website. De aanvrager krijgt dan een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.

De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dienen de visa nog aangevraagd te worden bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. Bekijk op de website de lijst met de grensovergangen waar je met een e-visum Vietnam kan binnenkomen.

De Vietnamese autoriteiten zijn verantwoordelijk voor deze procedures en het uitgeven van het visum. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de Vietnamese immigratiedienst of de Vietnamese ambassade in Nederland.

Vietnam hoopt met het vereenvoudigen van de visumaanvraag, meer toeristen te trekken. In de eerste helft van 2016 bezochten ongeveer 5,5 miljoen buitenlandse toeristen het land. Vietnam wil uiterlijk 2020 tussen de 10 en 10,5 miljoen toeristen aantrekken. Naar verwachting levert dat de toerismesector tussen de 16,1 en 17 miljard euro op.

Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739