vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM Schengen visitor insurance € 1,60 per dag

OOM Schengen visitor insurance

De OOM Schengen visitor insurance is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengen visum kort verblijf. Deze Schengen visitor insurance kan je hier afsluiten voor jouw buitenlandse gast of partner die naar Nederland komt en kost slechts € 1,60 per dag.

Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor insurance dan voor € 500.000,- verzekerd. De OOM Schengen visitor insurance dient te worden afgesloten voor buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse ambassade of bij de externe dienstverlener zoals VFS Global bij het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland.

Wanneer buitenlanders van buiten de EU, Nederland of andere 25 Schengenlanden willen bezoeken geldt er vaak een visumplicht. Om een Schengenvisum kort verblijf te kunnen aanvragen moet de buitenlandse bezoeker kunnen aantonen dat er een verzekering voor medische kosten en repatriëring is afgesloten. Deze visum verzekering voor Nederland kan je hier afsluiten en heb je al vanaf € 1,60 per dag. Wij bieden de OOM Schengen visitor insurance aan. Dat is een visum verzekering die voldoet aan alle eisen van de EU voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Wat is een visum voor Nederland?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis. Een Schengen visum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengen visum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker. Het belangrijkste voordeel van een Schengen visum is dat deze toegang geeft tot 26 Europese landen.

Wat is visum verzekering?

In EU-verband is besloten om een verplichte medische verzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een visum Kort Verblijf (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een visum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen. De Schengen verzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van de verzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De OOM Schengen visitor insurance voldoet aan alle EU-eisen voor een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd. 

Wie en waar afsluiten?

De verzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde. De polis van de OOM Schengen visitor insurance kan dan worden doorgestuurd naar de visumaanvrager. Een polis voor een OOM Schengen visitor insurance en de polisvoorwaarden mogen in het Nederlands of in het Engels zijn opgesteld. De beslisambtenaar die de visumaanvraag beoordeeld is immers vrijwel altijd een Nederlandse functionaris.

Sluit hier een OOM Schengen visitor insurance af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengen visum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengen voorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Snel een verzekering voor Schengenvisum nodig? Hier binnen 1 uur!

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een OOM Schengen visitor insurance afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. De medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller.

Dekking voor Covid-19

Vanwege de pandemie blijkt dat sommige kantoren van VFS Global, de externe dienstverlener van de Nederlandse ambassade die de visumaanvraag inneemt en controleert op volledigheid, ook eist dat er een medische reisverzekering wordt getoond waaruit blijkt dat er dekking is voor Covid-19. Immers de medische reisverzekering moet alle kosten dekken die kunnen ontstaan in verband met repatriëring om medische redenen en/of spoedbehandeling tijdens het verblijf van de visumhouder. Uitgaven als gevolg van pandemische situatie (waaronder covid-19) mogen niet worden uitgesloten van dekking. Daarom willen zij dat pandemische situaties expliciet wordt vermeld bij de medische verzekering. Indien een medische reisverzekering medische kosten tengevolge van de pandemie uitsluit, kan de visumaanvraag worden geweigerd. Zoals gezegd kunnen wij er voor zorgen dat je na afsluiten van de OOM Schengen visitor insurance, een officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt, waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voorvlooien uit de pandemie onder de dekking van de medische reisverzekering vallen.

Bijzonderheden OOM Schengen visitor insurance

De OOM Schengen visitor insurance is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM Schengen visitor insurance zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een OOM Schengen visitor insurance (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Waarom moet ik een verzekering voor een Schengen visum afsluiten?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een reisverzekering is tevens een (financiële) bescherming voor iemand die garant staat.

Wat is een OOM Schengen visitor insurance?

De OOM Schengen visitor insurance is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengen visum kort verblijf. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor insurance dan voor € 500.000,- verzekerd.

Wat dekt de reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de OOM Schengen-visitor insurance is de buitenlandse reiziger  voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst.
Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Is mijn buitenlandse gast ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de noodnummers 24/7.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM Schengen Visitor-verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Wat kost de OOM Schengen visitor insurance?

De OOM Schengen visitor insurance kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Kan ik de OOM Schengen visitor insurance verlengen?

Nee, je kan de reisverzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM Schengen visitor insurance direct online aanvragen.

Vragen?

Heb je andere vragen over een OOM Schengen visitor insurance of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739