vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eigen risico zorgverzekering omhoog: reisverzekering nog belangrijker!

Eigen risico zorgverzekering omhoog: reisverzekering nog belangrijker!

Eigen risico zorgverzekering omhoog: reisverzekering nog belangrijker!

Het eigen risico voor de basisverzekering van alle Nederlanders is al een aantal keren omhoog gegaan. Hierdoor wordt het nog belangrijker om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten. Je voorkomt hiermee dat je jouw eigen risico moet betalen bij ziektekosten in het buitenland.

Verplicht eigen risico zorgverzekering

Via de basisverzekering heeft elke volwassene volgend jaar een verplicht eigen risico op de basiszorgverzekering van € 385,-. Dat betekent dat je de eerste € 385,- aan ziektekosten, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Ga je naar het buitenland op vakantie en wil je voorkomen dat je jouw eigen risico moet betalen? Sluit dan hiervoor een reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Je reisverzekeraar vergoed eventuele medische kosten, zonder eigen risico (tenzij je zelf voor een eigen risico op je reisverzekering hebt gekozen).

Extra eigen risico zorgverzekering

Voor de basis zorgverzekering geldt vanaf 2018 een verplicht eigen risico van € 385,- per kalenderjaar. Daarnaast kan je ook kiezen voor een extra eigen risico. Hierdoor betaal je minder premie.

Wil je niet tijdens je vakantie voor dit soort verrassingen komen te staan? Dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Dat kan hier. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739