vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: FAQ over de aardbeving in Californië en Peru

europeesche-verzekeringen Onlangs zijn er zware aardbevingen geweest in Californië en Peru. Wat is wel en niet gedekt door uw reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Reisverzekering

Door de aardbeving ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?
Wanneer er sprake is van een natuurramp, zoals een aardbeving, heeft u op basis van uw reisverzekering recht op vergoeding voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen.

Ik kan niet meer in mijn accommodatie/appartement/hotel door de aardbeving. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Ja. Als u niet meer in uw accommodatie, appartement of hotel kunt verblijven, bieden wij een vergoeding voor de extra verblijfkosten tot maximaal € 450,-. U moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk waren.

Door de aardbeving moet ik noodgedwongen langer op mijn vakantieadres blijven. Hierdoor maak ik extra verblijfkosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed op mijn reisverzekering?
Ja, u krijgt een vergoeding voor extra verblijfkosten en (terug)reiskosten wanneer u door een natuurramp, zoals een aardbeving langer op uw vakantiebestemming moet blijven. Wij vergoeden per reis maximaal € 450,-.
De onvoorziene kosten wanneer u later terugreist dan gepland vergoeden wij alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij geen alternatief biedt.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 65 15 777.
Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

Ik ben op reis en kan niet naar huis terugkeren vanwege de aardbeving. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot het eerst mogelijke moment waarop u in uw huis kunt terugkeren.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de aardbeving. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten naar aanleiding van een gedekte gebeurtenis vergoeden wij tot een maximaal bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen. U vindt dit bedrag in het dekkingsoverzicht van de voorwaarden.

Annuleringsverzekering

Ik vertrek per vliegtuig van mijn reisbestemming. Door de aardbeving kan ik niet op tijd bij de luchthaven komen. Hierdoor mis ik mijn vlucht. Ben ik hiervoor verzekerd?
U bent hiervoor niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. De extra kosten die u hierdoor maakt, zijn verzekerd op een reisverzekering tot maximaal € 450,-.

Ik kan door de aardbeving mijn reisbestemming niet bereiken. Om die reden moet ik mijn reis annuleren. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?
De annuleringsverzekering biedt geen dekking wanneer u de reis annuleert vanwege omstandigheden ter plaatse. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van omstandigheden ter plaatse kunt u met de verhuurder of uw reisorganisatie bespreken.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering?
Dan kunt u een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Ik ben met een huurauto aan het rondreizen. Door de aardbeving heb ik mijn reisbestemming later bereikt dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen? 
Nee. De annuleringsverzekering dekt geen vertraging die u oploopt tijdens een reis met eigen vervoer.

Ik ben op reis, maar kan vanwege de aardbeving niets ondernemen. Kan ik nu een deel van mijn reissom terugkrijgen?
De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor het gebrek aan plezier of activiteiten tijdens de vakantie door omstandigheden op uw bestemming.

Mijn reisbestemming is getroffen door de aardbeving. Daarom wil ik mijn vakantie afbreken of annuleren. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering?

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering?
Dan kunt u een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten of afbrekingskosten.

Heeft u een standaard Annuleringsverzekering?
Dan kunt u deze kosten niet op de annuleringsverzekering claimen. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van omstandigheden ter plaatse kunt u met de verhuurder of uw reisorganisatie bespreken.

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de aardbeving gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt de kosten van de geannuleerde vlucht niet, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739