vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: Vragen over staking piloten Air France

europeesche De staking van piloten van Air France die naar verwachting tot en met 22 september 2014 duurt, zorgt voor overlast bij veel reizigers.

Europeesche Verzekeringen kan zich voorstellen dat u hier vragen over heeft. Hieronder vindt u veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

Reisverzekering

Ik moet door de staking noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Hierdoor maak ik extra verblijfkosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed?
Ja, als u een reisverzekering heeft afgesloten en in het buitenland op vakantie bent, vergoeden wij uw extra reis- en verblijfkosten door staking. Wij vergoeden deze kosten alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij u geen alternatief biedt. Neem voordat u extra (verblijf)kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

Ik moet door de staking noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot u weer terug bent in Nederland.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de staking. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie geboekt en ik vlieg via Frankrijk. Vanwege de staking wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunnen niet worden geclaimd op de ‘gewone’ annuleringsverzekering. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot maximaal het verzekerde bedrag dat op uw polisblad staat.

Ik heb gekozen voor de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de staking gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt niet de kosten van de geannuleerde vlucht, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties). Dit geldt in de gevallen dat de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoeden en niet voor vervanging kunnen zorgen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739