vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Goedkope verzekering voor reizen en werken in het buitenland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Ga je voor maximaal twee jaar naar het buitenland? Ga je reizen en/of werken, studeren of backpacken? Dan hebben wij de perfecte reisverzekering voor jou: de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance.

Verzekerd tijdens werken in het buitenland vanaf €9,45 per maand

Goedkope verzekering voor reizen en werken in het buitenland
Goedkope verzekering voor reizen en werken in het buitenland

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan ben je vanaf € 9,45 per maand in heel Europa gedekt voor SOS kosten. Dit biedt o.a. dekking voor noodzakelijke reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval, levensgevaarlijke ziekte of overlijden van jezelf of van een 1e of 2e graad familielid.

Het bijzondere van de Globetrotter Verzekering is, dat je deze helemaal op maat kunt samenstellen. Jij kiest zelf waar je verzekerd voor wilt zijn. Zo voorkom je dubbele dekkingen en bespaar je op de premie. Wil je graag advies over wat wel en wat niet meeverzekeren, neem dan contact met ons op: 055 – 5400408.

Je kunt je verzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Ongevallen
 • Bagage
 • Medische Kosten (volledig of aanvullend)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid
 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • S.O.S. Autohulp
 • Assistant Services (SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant, Life Assistant)

Premie berekenen voor een Globetrotter Verzekering

De premie van de verzekering is afhankelijk van hoeveel maanden je gaat en van de dekkingen die je afsluit. Daarnaast kun je nog een jongerenkorting tot 10% over de gehele premie krijgen als je jonger bent dan 27 jaar. De snelste manier om te zien wat de verzekering voor jou kost is om hier online een premieberekening te doen.

Van 1 tot 24 maanden in het buitenland

Je mag met de Globetrotter Verzekering tot twee jaar onafgebroken in het buitenland verblijven. Kom je een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Je mag tijdens je buitenlandse reis betaalde of onbetaalde werkzaamheden verrichten. Normaal werk is standaard gedekt. Denk aan werken op kantoor of in een bar. Voor gevaarlijke beroepen betaal je een geringe premietoeslag. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Op een Doorlopende Reisverzekering mag je maar een beperkt aantal aaneengesloten dagen in het buitenland verblijven. Werken in het buitenland is op een doorlopende reisverzekering niet toegestaan. Kijk hier dus goed naar, voordat je besluit voor langere tijd naar het buitenland te gaan.

Reizen en in het buitenland werken

Er zijn verschillende redenen waarom iemand in het buitenland gaat werken, we noemen er een paar:

 • Je gaat backpacken en tijdens je reis ook werken.
 • Je gaat vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk doen.
 • Je gaat vakantiewerk in het buitenland doen.
 • Je gaat stage lopen in het buitenland.
 • Je gaat in het buitenland werken als Au Pair.

Risicovol werk

Het is met de Globetrotter Verzekering mogelijk om in het buitenland werk met een verhoogd risico te doen. Werk zonder verhoogd risico is bijvoorbeeld werken op kantoor of werken in een bar. Bij werk met verhoogd risico moet je denken aan het bouwen van huizen of het werken als kok. Dit werk met verhoogd risico is tegen extra premie bij Allianz Global Assistance mee te verzekeren op de Globetrotter Verzekering. Wil je weten of voor jouw werk ook een toeslagpremie geldt? Kijk dan hier: pagina toeslagpremie’s.

Let op: Ga je risicovol werk doen en is de toeslagpremie voor jou van toepassing? Dan kun je de verzekering alleen telefonisch afsluiten. Neem dan contact op met Reisverzekeringblog.nl via 055 – 5400408.

Aansprakelijkheid tijdens werk

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, is je werkgever verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor je af te sluiten voor tijdens je werkzaamheden. Wil je ook naast je werkzaamheden verzekerd zijn voor aansprakelijkheid, dan kies je voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Tijdens werkzaamheden geldt deze dekking dus nooit. Enige uitzondering hierop is als je vrijwilligerswerk gaat doen, in dat geval ben je ook tijdens de werkzaamheden gedekt voor aansprakelijkheid als je de dekking ‘Aansprakelijkheid’ meeverzekerd. Dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Ziektekosten in het buitenland

Natuurlijk wil je tijdens je verblijf in het buitenland ook tegen ziektekosten verzekerd zijn. Dat is geen probleem met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Je moet er wel aan denken dat bij een vertrek voor langere tijd naar het buitenland, in sommige gevallen je recht op een Nederlandse basisverzekering (je zorgverzekering) komt te vervallen. Of dit recht vervalt, hangt af van vier factoren. Deze factoren zijn:

 1. Het land waar je naartoe gaat.
 2. Hoe lang je in het buitenland verblijft.
 3. Hoe oud je bent.
 4. Of je (ook) gaat werken.

Ondanks deze factoren ligt de beslissing om je zorgverzekering te laten vervallen altijd bij je zorgverzekeraar. Vraag daarom altijd na bij je zorgverzekeraar of je de basisverzekering kunt aanhouden of dat je deze moet opzeggen.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Indien je jouw zorgverzekering opmoet zeggen, kan je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachte grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

De dekking medische kosten aanvullend is van belang als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, of dat je naar een privékliniek wordt gebracht, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Voordelen Globetrotter Verzekering

De belangrijkste voordelen van een Globetrotter Verzekering zijn:

 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of Werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Tot 10% jongerenkorting.

Gratis service: Persoonlijke Reisassistent en Geld Service

Bij een Gobetrotter Verzekering ontvang je gratis twee handige diensten:

 • Persoonlijke Reisassistent
 • Geld Service

Persoonlijke Reisassistent
Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service
Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en stelt contant geld beschikbaar bij één van de 400.000 kantoren van Western Union. Zo heb je direct de beschikking over cash geld. Wel zo handig. Deze service is onderdeel van de dekking Bagage en uniek in Nederland.

Speciaal voor jongeren: tot 10% jongerenkorting

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s.

Wat kost een Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering is flexibel op te bouwen en helemaal op maat samen te stellen. Je bepaalt dus helemaal zelf waarvoor je wel of niet verzekert wilt zijn. De premie van de verzekering is afhankelijk van hoeveel maanden je gaat en van de dekkingen die je afsluit. Daarnaast kun je nog een jongerenkorting tot 10% over de gehele premie krijgen als je jonger bent dan 27 jaar. De snelste manier om te zien wat de verzekering kost is om online een premieberekening te doen. De premieberekening kun je ook nog naar jezelf e-mailen.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Vragen?

Heb je een vraag over een verzekering voor werken in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739