vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Uittekende en voordelige huurauto verzekering eigen risico van Allianz

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

De huurautoverzekering eigen risico van Allianz dekt in geval van diefstal of schade aan de gehuurde wagen het eigen risico en/of de ingehouden borg tot maximaal € 6.000,-. De verzekering geldt in het land waar de auto is gehuurd, dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland zijn en kost slechts €6,75 per dag

De huurautoverzekering is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft (let op: deze verzekering is alleen geldig indien het gehuurde voertuig casco verzekerd is!)

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een huurauto verzekering eigen risico afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de verzekering ontvang je direct per e-mail!

Met deze voordelige autohuur verzekering profiteer je direct van de volgende voordelen:

  • Verzekering voor je huurauto met dekking van je eigen risico, maar ook van je borg.
  • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) ook verzekerd.
  • Gunstige premie, slechts € 6,75 per dag
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.
Huurauto verzekering eigen risico van Allianz
Huurauto verzekering eigen risico van Allianz

Premie huurauto verzekering eigen risico

De premie voor deze extra verzekering is bijzonder gunstig, zoals je hieronder kan zien:

  • Huurauto verzekering eigen risico al voor €6,75 per dag.
  • Eigen Risico Verzekering Camperhuur vanaf €15,- per dag.

Premies zijn exclusief assurantie belasting.

Heb je nog geen huurauto verzekering eigen risico? Sluit hem hieronder af!

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De huurauto verzekering eigen risico is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis, zowel in het binnen- als buitenland.

Aanvullende verzekering bij huren van een auto

Vaak bieden autoverhuurbedrijven een aantal aanvullende verzekeringen voor de wagen aan. Vooral omdat diefstal, ruitschade, schade aan het interieur, dak, of aan de banden niet altijd inbegrepen zijn bij een Collision Damage Waver (CDW) verzekering. Dan kan je alsnog met kosten geconfronteerd worden. Deze verzekeringen zijn vaak vrij duur en een belangrijk verdienmodel voor verhuurders. Je bent niet verplicht deze af te sluiten. Voordeliger is het om te kiezen voor de autohuur verzekering van Allianz.

Voordelen van de huurauto verzekering eigen risico

Bij deze verzekering zijn zowel het eigen risico als borg van de huurauto of camper verzekerd.

Eigen Risico
Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer €500,- en voor een camper is dit al snel €1.000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal €6.000,-.

Borg
Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur (let op: schade aan het interieur bij een camper, is niet verzekerd). Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Scherpe premie

Bij de huur van een auto kost de verzekering € 6,75 per dag en voor een camper betaal je vanaf € 15,- per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Vragen en antwoorden huurauto verzekering eigen risico(FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over de huurauto verzekering eigen risico van Allianz Global Assistance, de meest voordelige huurautoverzekering.

Wat is verzekerd bij de huurauto verzekering eigen risico?

Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden (let op: schade aan het interieur bij een camper, is niet verzekerd).

Wat kost de huurauto verzekering eigen risico?

Bij de huur van een auto kost de verzekering €6,75 per dag en voor een camper betaal je vanaf € 15,- per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Wat is verzekerd bedrag bij de huurauto verzekering eigen risico?

Maximum uitkering per schade: Tot €6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Wie is verzekerd?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Welke voertuigen kan ik verzekeren?

Het is mogelijk om gehuurde personenauto’s en campers te verzekeren.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de huurauto verzekering eigen risico geldig? 

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Waarom zou ik een huurauto verzekering al in Nederland afsluiten?

Als je vooraf een eigen risico verzekering afsluit, dan kan je rustig de prijzen van verschillende verzekeringen vergelijken. Een veelgehoorde klacht bij autohuur is de agressieve verkoop van verzekeringen op de afhaallocatie. Verhuurders zetten hun klanten eigenlijk in alle mogelijke opzichten zonder blikken of blozen op het verkeerde been, en misleiden daarbij soms ronduit (Bron: Consumentenbond).

Vragen?

Heb je een vraag over de huurauto verzekering eigen risico? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel: Telefoon 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739