vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Italië; Lekker eten, veel historie en nepartikelen

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Italië, bekend van de pasta’s, pizza’s, de toren van Pisa, mooie vrouwen en de mode. Prachtige vakantiegebieden om op reis te gaan zijn er echter ook. Steden als Milaan, Rome, Venetië en Napels trekken elke reiziger aan. Daarnaast zijn er de toeristische eilanden Sicilië, Sardinië en Elba. In dit terugkerende item op Reisverzekeringblog.nl worden vakantiegangers die naar Italië willen het volgende geadviseerd.

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering is aan te bevelen indien je naar Italië gaat. Een reisverzekering met Europadekking volstaat voor dit land. Geadviseerd wordt om de juiste dekking af te sluiten en zorg ervoor dat je niet dubbel verzekerd bent. ReisverzekeringBlog.nl heeft al eerder artikelen geschreven over de juiste dekking en het het afsluiten van een reisverzekering. Bij problemen in Italië kan je altijd terugvallen op je alarmcentrale van je reisverzekeraar. Deze is zeven dagen per week, 24 uur per dag te bereiken.

Veiligheid

Op dit moment zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in en naar Italië. Wel moet je als toerist in de grotere Italiaanse steden zoals, Milaan, Turijn, Rome, Napels en Venetië alert zijn op kleine criminaliteit. Zakkenrollerij, diefstal en inbraak komen veel voor in de toeristische gebieden. In het openbaar vervoer rond Rome en het Vaticaan moet je als reiziger oppassen voor zakkenrollers, tasjesdieven en oplichters.

Straffen op bezit drugs, namaak luxe artikelen

In het bezit zijn van drugs en de handel erin, ook al zijn het geringe hoeveelheden, daar staan in Italië strenge de straffen op. De Italiaanse drugswet maakt geen of weinig onderscheid tussen softdrugs en harddrugs. Het kopen van luxe namaak artikelen wordt ook met forse boetes bestraft. Deze nep artikelen zijn bij veel marktkramen te koop. Let als reiziger dus goed op met de aankopen van deze artikelen.

Verkeersveiligheid

Het wegdek van Italiaanse straten en wegen is op veel plaatsen van een slechte kwaliteit. Als vakantieganger moet je oplettend zijn op rechts inhalend verkeer. Vooral in de grote steden is het extra druk. Motors, scooters en brommers zorgen voor onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties in het verkeer.

In sommige Italiaanse steden geldt een beperkte toegang voor het autoverkeer. Deze zones zijn aangegeven met een verkeersbord. Op niet naleving van deze zones staan forse boetes. In dit artikel van de ANWB valt te lezen welk verkeersbord bedoeld wordt en wat de gevolgen kunnen zijn voor het niet naleven van deze verkeersregel.

Terrorisme

Italië deelt net als de rest van Europa de dreiging van een terroristische aanslag. Vooral bezienswaardigheden en plekken waar veel buitenlanders samenkomen lopen een verhoogd risico. Wees als vakantieganger altijd alert op verdachte signalen. Meld deze desnoods bij de lokale politie. Als je bijvoorbeeld bij Allianz Global Assistance een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebt afgesloten, kun je gratis aanmelden voor de SMS Assistant. Deze waarschuwt je per sms voor een eventuele calamiteit.

Vaccinaties

Voor Italië gelden geen verplichte inentingen. Wel wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen, als je langer dan vier weken vanaf maart tot en met november in de natuur gaat wandelen of kamperen. Encefalitis is een hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus afkomstig van de teek. Deze infectie kan ook worden overgedragen via rauwe melk van koeien, schapen of geiten. Het wordt vakantiegangers afgeraden om kraanwater te drinken in Italië.

Actuele reisadviezen voor Italië zijn te vinden op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken staan. Als vakantieganger kun je aan hand van deze actuele reisadviezen je goed voorbereiden op de vakantie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739