vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering (2)

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de dekkingsvoorwaarden zijn opgenomen. Denk daar bij aan ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte, gestolen bagage en reddingskosten worden vergoed.

Tegenwoordig kun je zelf een reisverzekering eenvoudig afsluiten, desnoods nog één minuut voordat je op vakantie gaat. In deel twee van dit artikel, een aantal tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Wintersportdekking aanvullend meeverzekeren

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering
Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Als je op wintersport- of langlaufvakantie wilt, dien je bij een kortlopende reisverzekering en bij een doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking af te sluiten. Wintersport brengt namelijk specifieke risico’s met zich mee. Daarnaast zijn materialen voor een wintersportvakantie duur. Door de wintersportdekking zijn deze materialen extra verzekerd.

Meer informatie vind je in dit artikel: ’Wintersportseizoen van start’

Ongevallendekking

De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Desnoods kun je een aparte ongevallenverzekering afsluiten.

Meer informatie vind je in dit artikel: ‘Reisongevallen

Rechtsbijstandverzekering belangrijk in het buitenland
Tijdens je vakantie krijg je te maken met andere regels, wetten en een andere taal. Dit kan vervelende situaties opleveren. Bijvoorbeeld omdat je niet op de hoogte bent van de verkeersregels in het buitenland. Belangrijk is het dat je de hulp in kunt roepen van een rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering is vaak optioneel af te sluiten.

Meer informatie vind je in dit artikel: ‘Rechtsbijstand in het buitenland

Annuleringsverzekering voor als je niet op vakantie kunt

De annuleringsverzekering dekt schade als je door onvoorziene dringende reden niet op vakantie kan gaan:

  • ernstige ziekte of overlijden van directe familie;
  • het kopen van een huis;
  • het krijgen van een andere baan;
  • plotselinge werkeloosheid;
  • een onvoorzien herexamen.

In de polisvoorwaarden staat vermeld in welke gevallen je een beroep op de annuleringsverzekering kan doen. Annuleer je een vakantie, dan betaal je in eerste instantie de annuleringskosten aan de reisorganisatie. Hierna claim je deze kosten bij je reisverzekeraar.

Meer informatie vind je in dit artikel: ‘De voordelen van een annuleringsverzekering

Alarmcentrale: 24 uur per dag wereldwijde hulp

Het voordeel van een reisverzekering is dat je 24 uur per, 7 dagen per week een beroep kunt doen op de Nederlandstalige alarmcentrale van je reisverzekeraar. Zij kunnen je helpen naar het zoeken van een betrouwbaar ziekenhuis in de buurt of er voor zorgen dat je snel naar huis kunt, als je de vakantie onverwachts moet afbreken.

Meer informatie vind je in dit artikel: ‘Hulp in het buitenland, wanneer bel je de Alarmcentrale

Kinderen meeverzekeren

In veel gevallen kunnen kinderen automatisch mee verzekerd worden, dit hoeft niet zo te zijn. Lees eerst de voorwaarden en let op de volgende zaken:

  • Kijk of je kinderen meeverzekerd zijn.
  • Gaan je kinderen altijd mee op vakantie of alleen één enkele keer? Als ze weinig met je meegaan op vakantie, kunnen ze beter zelf een kortlopende reisverzekering afsluiten.
  • Let op de maximale leeftijd tot wanneer je kinderen meeverzekerd zijn. Dit verschilt namelijk per reisverzekeraar.
  • Soms zijn kinderen niet gratis meeverzekerd, maar kun je ze wel extra meeverzekeren op de polis. Dit kan voordeliger zijn.

Schade claimen, zorg voor bewijs

In de polisvoorwaarden is te lezen wat te doen indien je schade oploopt. In een aantal gevallen zul je direct contact op moeten nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Andere schadeposten moet je zo snel mogelijk na terugkomst melden. In de polisvoorwaarden staat welke bewijsmiddelen je moet aanleveren, als je een schade wilt claimen. Denk aan een proces verbaal, een schaderapport van de luchtvaartmaatschappij of een verklaring van beschadiging van de reisorganisatie.

Meer informatie vind je in dit artikel: ‘Hoe claim je een reisverzekering schade?

Reisverzekering opzeggen

Vanaf 2010 kunnen contracten niet automatisch verlengd worden met één jaar. Verzekeraars dienen klanten tijdig te informeren over de verlengingsdatum en mogelijkheid tot opzeggen.

Over het algemeen dient het opzeggen schriftelijk te gebeuren. Dit kan door een brief te schrijven, waarin je aangeeft je reisverzekering te willen beëindigen met ingang van de eerstvolgende mogelijkheid. Vermeld in de brief relevante informatie, zoals je naam, adres en polisnummer.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739