vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Komend weekend files in Europa door vakantieverkeer

files-zomer De zomervakantie staat in de startblokken. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa en dat betekent lange files door vakantieverkeer. Het eerste weekend met verkeersopstoppingen kan je verwachten  9 en 10 juli. Dan zal het in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk behoorlijk druk zijn.

Volgens de ANWB wordt het alle zaterdagen in juli en augustus erg druk op de wegen in Frankrijk. Op die zaterdagen staan er honderden kilometers file. Zeer druk wordt het rond de zaterdagen op 16 en 23 juli, topdrukte rond de zaterdagen op 30 juli en 6 augustus (zwarte zaterdagen). De ANWB adviseert om Frankrijk inde zomer maanden zoveel mogelijk te mijden. Vanaf zaterdag 30 juli zitten er zowel veel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers op de weg. Er staan dan files in zuidelijke en in noordelijke richting. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 Parijs – Bordeaux – Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon – Orange – Spaanse grens. 

De Verkeers Informatie Dienst (VID) zegt dat Frankrijkgangers zich maar beter keurig aan de regels kunnen houden. De Franse politie controleert deze zomer, soms in samenwerking met Nederlandse politie, intensief op veel plaatsen. De boetes zijn hoog en worden in veel gevallen gewoon thuis gestuurd of ter plaatse geïnd.

Auto vakantiecheck

Het is aan te raden om voor vertrek naar de vakantiebestemming de auto te laten checken bij de garage. De auto wordt dan op een aantal belangrijke punten gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de remmen nog goed zijn, of de verlichting goed werkt, of het oliepeil voldoende is en of de accu het goed doet. Naast een check door de garage, kan je zelf ook je auto op een aantal punten controleren. Met deze voorbereidingen ga je niet alleen veilig op weg, ook de kans op pech wordt veel kleiner.

Neem de juiste documenten mee

Neem naast een geldig rijbewijs en je groen kaart ook altijd een credit card mee. Deze heb je nodig als je een auto wilt huren of bij vervangend vervoer. Ook niet vergeten:

  • een reservesleutel;
  • wegenkaart;
  • reservelampjes en zekeringen;
  • autokrik, reservewiel en wielsleutel;
  • brandblusser;
  • verplichte items (verschilt per land), zoals een oranje veilgheidshesje, brandblusser en alcoholtester.

Pechhulp Verzekering

Met een Allianz Global Assistance Pechhulp Verzekering voor het buitenland (Europadekking) blijf je mobiel. bij problemen kan je contact opnemen met de alarmcentrale. Er wordt altijd geprobeerd om het voertuig ter plekke te repareren. Als dat niet mogelijk is, dan wordt de auto of motor naar een garage gesleept. Je krijgt dan een vervangende auto ter beschikking, zodat je de reis kan voortzetten. Allianz Global Assistance heeft ook dit jaar servicemonteurs op populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en Italië die gestrande Nederlandse reizigers ter plekke helpen. Meer informatie: Auto Pechhulp buitenland »

Reisverzekering met pechhulp € 13,75

Een reisverzekering met pechhulp is nuttig als je met een auto of camper op vakantie naar het buitenland gaat. Een goede reisverzekering van Allianz Global Assistance met een extra module voor pechhulp zorgt er voor dat je vakantie niet verpest wordt door autopech in het buitenland. Je bent dan gedurende je vakantie in heel Europa verzekerd tegen problemen met je auto. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp. Meer informatie: Reisverzekering met pechhulp »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739