vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kwart samenwonende stellen zonder reisverzekering op vakantie

Bijna een kwart van de samenwonende stellen gaat onverzekerd op reis. Daarnaast lopen veel stellen het risico op onder- of oververzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden

Het blijkt ook dat veel mensen niet goed weten wat hun reisverzekering dekt. 

Dekking reisverzekering onbekend

De respondenten kregen vijf vragen voorgelegd over de dekking van hun reisverzekering. Bij elk van de vijf situaties wist meer dan de helft niet of de reisverzekering de kosten dekte. Daarnaast blijken jongeren tussen de 18 en 24 jaar het minst te weten over hun reisverzekering.

Niet iedereen checkt reisverzekering voor de reis

Niet iedereen bekijkt voor de vakantie de dekking van zijn reisverzekering. Uit het onderzoek blijkt dat 35% dit niet doet. Het is wel aan te raden om dit regelmatig te doen. Bijvoorbeeld voordat je op wintersport gaat, of voordat je een langere reis gaat maken. Vakantiegangers lopen anders het risico dat ze schade ondervinden die niet wordt gedekt. Andersom kan ook natuurlijk. Als de reisverzekering meer dekt dan je nodig hebt, betaal je onnodig te veel.

Kwaliteit belangrijk

Meer dan de helft van de respondenten vond kwaliteit het belangrijkste van een reisverzekering. Uit het onderzoek blijkt dat 58% kwaliteit belangrijker vindt dan prijs.

Pasje niet altijd op zak

Het pasje van de reisverzekering wordt niet altijd meegenomen op reis. Bijna vier op de tien mensen doet dit niet. Op het verzekeringspasje staat het polisnummer en het alarmnummer van de verzekeringsmaatschappij.

Samen verzekerd?

Het is vaak voordeliger om samen op een polis te staan. Toch gaf 27% van de ondervraagden aan niet samen verzekerd te zijn. Deze respondenten waren wel los van elkaar verzekerd. Het grootste deel van de respondenten was wel samen verzekerd, namelijk 66%.

Helft heeft doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is het meest populair. De helft van alle respondenten heeft dit type verzekering. Een kortlopende reisverzekering wordt veel minder afgesloten. Dit is een reisverzekering die voor één reis geldt. Een doorlopende reisverzekering dekt alle vakanties en geboekte weekendjes weg.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739