vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

LCR waarschuwt toeristen voor Hepatitis A uitbraak in Egypte

egypte

LCR waarschuwt toeristen voor Hepatitis A uitbraak in Egypte

Toeristen die van plan zijn om naar Egypte te gaan dienen zich te laten vaccineren tegen Hepatitus A. De afgelopen maanden hebben 80 mensen uit Europa, waarvan 11 uit Nederland, het hepatitis A virus in Egypte opgelopen, dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) op haar website.

Geelzucht

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater en veroorzaakt bij oudere kinderen en volwassenen geelzucht. Bij kleine kinderen verloopt de infectie vaak ongemerkt. De belangrijkste symptomen zijn: koorts, misselijkheid, vermoeidheid en verlies van eetlust.

Naar Egypte? Vaccinatie aanbevolen

Sinds 2012 is er een flinke toename van hepatitis A besmettingen bij mensen die op vakantie zijn geweest in Egypte, met name naar de plaatsen Hurghada en Sharm-el-Sheik. Voor iedereen die naar Egypte gaat, ook naar luxe resorts, is het advies zich te laten vaccineren tegen hepatitis A. Neem hiervoor contact op met de GGD of je huisarts.

 

Reisverzekeringblog tip: Sluit altijd een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. In geval van nood zorgt de alarmcentrale er voor dat je in het buitenland in een betrouwbaar ziekenhuis terecht komt of dat je eventueel gerepatrieerd gaat worden (terugkeer onder medische begeleiding naar Nederland).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739