vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Medische reisverzekering voor Schengenvisum met Covid-19 dekking

Medische reisverzekering voor Schengenvisum met Covid-19 dekking
Medische reisverzekering voor Schengenvisum met Covid-19 dekking

Ben je op zoek naar een medische reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum kort verblijf? En wil je een Engelstalige verzekeringsverklaring waaruit blijkt dat ook Covid-19 gedekt is? Dat is bij ons geen probleem.

Op deze pagina kan je de Schengen Visitor-verzekering afsluiten voor de aanvraag van een Schengenvisum. Nadat je dat hebt gedaan stuur je de verzekeraar een e-mailtje met het verzoek om de Engelstalige verzekeringsverklaring (belangrijk: vermeld altijd je polisnummer). Je ontvangt dan z.s.m de Engelstalige verzekeringsverklaring waaruit blijkt dat de buitenlandse gast ook verzekerd is voor Covid-19.

Medische reisverzekering verplicht voor een visumaanvraag kort verblijf in Nederland

Wanneer je een Schengenvisum voor Nederland aanvraagt ben je verplicht om een medische reisverzekering af te sluiten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen. De medische reisverzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten voor tenminste € 30.000,-

De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde. De polis van de Schengen verzekering kan dan worden doorgestuurd naar de visumaanvrager. Een polis voor een Schengenreisverzekering en de polisvoorwaarden mogen in het Nederlands of in het Engels zijn opgesteld.

Dekking voor Covid-19

Vanwege de pandemie blijkt dat sommige kantoren van VFS Global, de externe dienstverlener van de Nederlandse ambassade die de visumaanvraag inneemt en controleert op volledigheid, ook eist dat er een medische reisverzekering wordt getoond waaruit blijkt dat er dekking is voor Covid-19. Immers de medische reisverzekering moet alle kosten dekken die kunnen ontstaan in verband met repatriëring om medische redenen en/of spoedbehandeling tijdens het verblijf van de visumhouder. Uitgaven als gevolg van pandemische situatie (waaronder covid-19) mogen niet worden uitgesloten van dekking. Daarom willen zij dat pandemische situaties expliciet wordt vermeld bij de medische verzekering. Indien een medische reisverzekering medische kosten tengevolge van de pandemie uitsluit, kan de visumaanvraag worden geweigerd.

Zoals gezegd kunnen wij er voor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van de medische reisverzekering vallen.

Schengen Visitor-verzekering voor een visumaanvraag

De belangrijkste kenmerken van deze medische reisverzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Medische reisverzekering: premies en afsluiten

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je vragen over een Schengen Visitor-verzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739