vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer buitenlandse toeristen naar Nederland

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Meer buitenlandse toeristen naar Nederland

Het NBTC verwacht dat in 2012 in totaal zo’n 11,7 miljoen buitenlandse gasten ons land bezoeken (+4%). Dit komt met name omdat de groei uit Europa positiever uitvalt dan eerder verwacht. Europeanen blijven, ondanks de economische crisis, internationaal reizen.

De bestemming Nederland is sterk afhankelijk van de Europese markten: zo’n 80% van al het internationale bezoek aan Nederland komt uit Europa.

Meer Belgen, Duitsers en Aziaten

Net als vorig jaar zet de groei uit de buurlanden door. België is al jaren een groeimarkt en ook de groei van onze belangrijkste herkomstmarkt Duitsland zet door. De verwachting is dat het aantal Duitse bezoekers in 2012 voor het eerst de drie miljoen bezoekers (per jaar) passeert. Voor de andere Europese landen geldt dat de groei van het aantal vliegverbindingen een positief effect heeft op het buitenlands bezoek aan Nederland. Ook het aantal bezoekers uit Azië blijft groeien als gevolg van de relatief stevige groei van de betreffende economieën.

Binnenlandse vakanties stabiliseren

Voor de binnenlandse vakanties verwacht het NBTC in 2012 een stabilisatie van het aantal vakanties in eigen land. In vergelijking met de landen die Nederland beschouwt als directe concurrenten (het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken) blijft Duitsland harder doorgroeien dan Nederland. Het inkomend toerisme van Groot-Brittannië en België lijkt net iets minder hard te stijgen dan in Nederland. Het inkomend toerisme naar Denemarken is in deze periode gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739