vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meerderheid Nederlandse expats wil terug

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Expats

Ruim tweederde van de Nederlandse expats in het buitenland wil uiteindelijk weer terug naar huis, zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. De uitkomsten van het onderzoek onder 35.000 expats uit verschillende landen verschijnt in het weekblad Intermediair.

Expats uit Nederland gaan vooral naar het buitenland om te werken, ervaring op te doen en kennis te maken met andere culturen. Zij vertrekken vaak al met de gedachte om later weer terug te keren. Een groot verschil met bijvoorbeeld Belgen en Fransen. Zij zitten vanwege de economische crisis in het buitenland zonder de intentie om terug te keren. Het is niet duidelijk waarom Nederlanders hier anders over denken dan Belgen en Fransen.

De landen die het vaakst weer worden verlaten voor een terugkeer naar het vaderland zijn Australië (84 procent), Brazilië (74 procent), Nederland (62 procent) en China (61 procent).

Van de Israëliërs, Belgen en Grieken wil rond de 90 procent niet meer terug naar hun geboorteland. Voor Wit-Rusland geldt dat 95 procent van de expats niet terug wil, dit valt te verklaren door de politiek omstandigheden in dat land.

Nederlanders komen vaak terug vanwege de maatschappelijke cultuur in Nederland.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739