vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Top 10 meest geclaimde voorwerpen bij reisverzekeraar Europeesche

De grootste reisverzekeraar in Nederland, de Europeesche, heeft een top tien samengesteld van geclaimde voorwerpen op een reisverzekering afgelopen winter. Het claimgedrag heeft vooral te maken met de wintersportvakantie.

Bril op nummer 1

Deze winter werden er weer veel ski- en zonnebrillen meegenomen naar de piste. Brillen en zonnebrillen worden tijdens de wintersport intensief gebruikt. Brillen blijken kwetsbare voorwerpen die bij een valpartij al snel beschadigen. Ook tijdens de zomervakantie worden brillen massaal geclaimd op een reisverzekering.

Winterschade top 10
1. Bril 19% Top 10 meest geclaimde voorwerpen bij reisverzekeraar europeesche
2. Koffer/tas 10%
3. Kleding 9%
4. Camera 9%
5. Mobiele telefoon/iPhone 7%
6. Portemonnee/geld 7%
7. Sieraden 6%
8. Ski’s 5%
9. Helm 5%
10.Identiteitskaart/rijbewijs 3%

Toename reisverzekering claims in helmen

Er is een lichte toename te zien in het aantal geclaimde wintersporthelmen. In steeds meer landen is het dragen van een helm verplicht. Naast kinderen dragen nu ook steeds meer volwassenen een helm op de piste. De toename blijkt ook uit eerder onderzoek van de Europeesche eind 2010, waaruit blijkt dat 26% van de wintersporters aangeeft een helm te dragen ten opzichte van 22% in 2009.

iPad en laptops nog niet in top 10

Ondanks de toenemende populariteit komen de iPad en laptop nog niet in de buurt van een plaats in de top 10. Deze items gaan niet mee de piste op, maar blijven vaak in het vakantieverblijf.

Meeste blessures aan knie en pols

Meer nog dan voor bagageschade worden tijdens de wintervakantie kosten voor blessures gedeclareerd op de reisverzekering. Tijdens de wintersportperiode betreft het vooral blessures aan knieën, polsen, benen en enkels. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

Skistokken het meest verloren in de lift

18% van de wintersporters heeft wel eens iets verloren in de lift. Meestal zijn dat skistokken (10%). Het feit dat skistokken niet in de top tien terugkomt, geeft echter aan dat de meeste wintersporters hun stokken ook weer terugvinden. Ook handschoenen, muts (8%), ski- of zonnebril (4%) laat men wel eens vallen uit de lift.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739