vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Minder Duitsers en Belgen naar Nederland door koud Paasweekeinde

toeristen-nederland

Minder toeristen tijdens Pasen

Een fris paasweekend zorgde voor een bescheiden start van het toeristisch seizoen, zowel in aantallen als in bestedingen.

Volgens NBTC Holland Marketing brachten zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast genoten zo’n 225.000 Nederlanders van een korte paasvakantie in eigen land. Bovendien ondernamen Nederlanders bijna 20 miljoen uitjes in eigen land. Alle binnenlandse en buitenlandse bezoekers besteedden dit jaar ruim 500 miljoen euro tijdens Pasen in ons land.

Kust en steden populair bij Duitsers en Belgen

Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Daarnaast waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren ook dit jaar de kust en de grote steden. De accommodaties aan de kust waren, ondanks het koude weer, ook dit jaar populair. Door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties en hotels redelijk bezet. Het vroege tijdstip van Pasen en het koude weer zorgden voor een lagere bezetting op de campings.

Binnenactiviteiten populair

Van de 400.000 Nederlanders die op vakantie gingen tijdens de paasdagen, bleven er zo’n 225.000 in eigen land. Naast vakanties ondernemen Nederlanders traditiegetrouw ook veel uitstapjes tijdens Pasen. Nederlanders lieten zich deze Pasen niet uit het veld slaan door het koude weer. Er werden bijna 20 miljoen uitjes ondernomen door Nederlanders. Fietsen, wandelen, uitwaaien op het strand en winkelen waren daarbij favoriet. Ook binnenactiviteiten in attractieparken, musea, horeca, zwembaden of sauna’s waren populair.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739